Kategorije
Irina Zafranović

Konoplja za početnike

Otkrij koje sve proizvode od konoplje možeš pronaći na bio&bio policama, što sadrže i kako ih koristiti.

Konoplja za početnike
Datum objave: 12.06.2018

Evo jedan školski uvod u proizvode od konoplje za sve one koji su u nedoumici. :)

 

Konoplja (lat. Cannabis sativa) s punim pravom ima status superhrane zbog vrijednog nutritivnog sastava koji ima blagotvoran učinak na organizam. Proizvodi od konoplje koje je preporučljivo uvrstiti u svakodnevnu prehranu su hladno prešano organsko ulje, sjemenke i proteinski prah konoplje. Industrijska konoplja ne sadrži THC, te stoga nema psihoaktivnih učinaka za razliku od indijske konoplje (lat. Cannabis indica).

Ulje konoplje – idealan omjer omega 3 i 6 masnih kiselina

Hladno prešano, organsko ulje konoplje ima optimalan omjer esencijalnih omega 6 i omega 3 masnih kiselina koji iznosi 3:1. Ovakva nutritivna kombinacija pomaže pri regulaciji krvnog tlaka kao i razine kolesterola u krvi.

Važno je napomenuti da se ulje konoplje ne smije termički obrađivati jer nije termostabilno, pa predlažemo da ga dodaš kao začin na kraju kuhanja ili kao dodatak salatama i hranjivim napitcima (smoothie). Zbog nutritivnih svojstava, osim navedenog, konopljino ulje je idealno za njegu kose i kože.

Sjemenke konoplje – riznica fitonutrijenata

Konopljine sjemenke smatraju se jednom od najpotpunijih hrana u prirodi zbog toga što obiluju vlaknima, sadrže sve esencijalne aminokiseline, masne kiseline kao i vitamine B i E, te kalcij, kalij, željezo i magnezij. Imaju blag orašasti okus i lako su probavljive.
Sjemenke konoplje možeš posipati po gotovim jelima, salatama, desertima, kruhu, žitnim kašama te kao dodatak domaćim energetskim pločicama ili kao nutritivno bogat sastojak voćnih frapea i smoothieja.

Prah sjemenki konoplje – biljna proteinska bomba

Prah jestive konoplje bogat je izvor biljnih bjelančevina uz esencijalne aminokiseline, masne kiseline, antioksidanse i vlakna. Konopljin prah je cijenjen kod sportaša kao i svih ljubitelja zdravih napitaka koji ga koriste u biljnim energetskim shakeovima. Nutritivno bogat konopljin protein može biti pomoć pri mršavljenju, ali i u izgradnji i oblikovanju mišića. Prirodno ne sadrži gluten, blago je lužnat i lako probavljiv. Ne uzrokuje alergije kao neki drugi proteinski prahovi na bazi mliječnih proizvoda.

Tražiš li inspiraciju za svoj smoothie, baci oko na recept Energetski smoothie s konopljom i borovnicom, a ako si više vizualni tip, pogledaj Instagram Live bio&bio doživljaj u kojem smo ga i smiksali.

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel