Kategorije
Početna Recepti Domaći kruh sa sezamom
Tončika Cukrov

Domaći kruh sa sezamom

Ima li što ljepše od mirisa tek pečeng kruha? Ako još nikada niste napravili sami svoj kruh, sada je idealno vrijeme :) Želite li stručnu poduku iz umjetnosti spravljanja savršenog kruha, prijavite se na Makronovinu radionicu!

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 16.10.2013

Kvasac stavite u mlaku vodu i dodajte rižin slad te ostavite stajati pet minuta.

Brašno prosijte, pomiješajte sa soli i ¾ količine sezamovih sjemenki. Dodajte kvasac s vodom i zamijesite kuglu, dodajte ulje i stavite u nauljeni lim za pečenje (kalup) i pecite. U pećnici zagrijanoj na 200°C pecite 15 minuta, zatim smanjite na 140°C i pecite 15 minuta, i na kraju 10 minuta pecite na 250°C. Kruh će dobiti zlatno smeđu koricu, umotajte u kuhinjsku salvetu i režite kad se ohladi.

U slast!

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

10 dag brašna od integralnog brašna
30 dag brašna tip 850
1 vrećica bio kvasca bez aluminija
½ žličice rižinog slada ili agavinog sirupa
1 žličica soli
375 ml vode
2 žlice maslinovog ulja
½ šalice sezamovih sjemenki

 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)