Kategorije
Početna Recepti Pravi cheesecake
Dijana Perkušić

Pravi cheesecake

Dijana iz splitske bio&bio trgovine poslala nam je recept koji će vas oduševiti. Svi koji su probali „pravi Dijanin cheesecake“ traže recept, pa evo naša „strogo čuvana tajna“ to više nije! Uživajte :)

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 24.03.2014

Postoji puno recepata za cheesecake u kojima se umjesto sira koristi tofu, indijski oraščići i to na raw način i sl., no ja sam prihvatila izazov i tako je nastao „pravi cheesecake“ s eko sirom. Naime, ovaj recept je nastao zbog želje naših kupaca koji su tražili inspiraciju za recept sa sirom, jer u našoj ponudi sada imamo mnogo eko sireva, od quarka, sira s 0% masnoća, ovčjeg, kozjeg i sl. Konkretno, ja sam koristila quark, pakiranje od 1/2 kg, a može i ona verzija s 0% masnoće ili neki drugi iz bio&bio ponude (naravno, možete koristiti i svježi tofu umjesto sira). I svi ostali sastojci su ekstra kvalitetni i bez glutena, a vjerujte, ni najzahtjevniji gosti neće ostati ravnodušni kad im pripremite ovu poslasticu!

Poznata sam po brzim receptima, pa ni ovaj neće biti iznimka. Za izradu ove pite neće trebati puno vremena, nekih 15 minuta za izradu biskvita i nadjeva, a ostalo radi pećnica :)

Idemo redom:pećnicu zagrijte na 180 °C. Pomiješajte sve sastojke za biskvit. Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, pa smjesu utisnite u kalup. Za nadjev, izmiješajte sve sastojke u blenderu i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte njome biskvit i pecite 45 min. Još toplu, prelijte pekmezom od šumskog voća kojeg ste rastopili na vatri s par žlica limunovog ili jabučnog soka i ukrasite listićima crne čokolade ili po želji. U sezoni bobičastog voća, napravim preljev sa svježim bobicama, ali to će morati pričekati dok nam opet ne stignu u bio&bio :)

Uživajte u ovoj slastici uz jedan od odličnih Yogi čajeva.

Vaša Dijana iz splitskog bio&bio (robna kuća  Prima 3).

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

BISKVIT:
2  šalice mljevenih badema (ili indijskih oraščića, lješnjaka ili kombinacija mljevenih keksa i badema)
1  žličica sitno naribane limunove kore
1  žlica soka od limuna ili limete
3  žlice sirupa od agave
3  žlice otopljenog kokosovog ulja
1/2 žličice bourbon vanilije
NADJEV:
500 g svježeg sira
1/3 šalice limunovog soka
1/2 - 3/4 šalice sirupa od agave
100 g bijele čokolade
1 limenka kokosovog mlijeka
1 vrećica praha od vanilije
PRELJEV:
1 pekmez sa šumskim voćem
   listići crne čokolade za ukras

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel