Kategorije
Početna Recepti Slatka i sirova pita s jagodama
Christina Pirello

Slatka i sirova pita s jagodama

Iskoristi organske jagode dok ih još ima i napravi ovaj jednostavan i ukusan recept koji preporučuje karizmatična Christina Pirello. Pećnica ti neće biti potrebna.

30min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 14.05.2021
  1. U posudi dobro pomiješaj jagode, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavi sa strane dok pripremiš podlogu. U multipraktik stavi bademe i najvećom ih brzinom usitni dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresi ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.
  2. U miješalicu stavi datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitni, bit će malo grudaste. Miješaj bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedi i utisni po dnu i rubovima kalupa.
  3. Obilno nadjeni podlogu smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala. Stavi u hladnjak dva sata prije nego što ćeš pitu narezati na kriške i poslužiti.

Preuzeto iz kuharice Na brzinu, Christine Pirello, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci za 6-8 osoba

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)