bioBLOGija

Članci bioblogije namijenjeni su svima koji s nama dijele strast prema zdravom životu. Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o organskim proizvodima i njihovim svojstvima te djelovanju na naš organizam iznutra i izvana. Zaintrigirat ćemo vas savjetima i idejama za korištenje proizvoda koje već možda imate u kuhinjskom ili kozmetičkom ormariću ili ćete tek poželjeti imati. Informirat ćemo vas o novostima na području raznih eko tema koje se tiču naše svakodnevice i kvalitete života općenito. Jako nas zanima i vaše mišljenje pa predlažemo da nam javite o kojim biste temama voljeli čitati na info@biobio.com.hr

Sanja Bosančić

Zdravi - do kosti

O zdravlju kostiju često ne razmišljamo dok ne pukne kost i ustanovi se osteoporoza. Stanje je to gubitka gustoće koštane mase koje se razvija bez simptoma, a posebno pogađa žene od druge polovine 40-ih na dalje, zbog smanjenog lučenja estrogena. Ipak, nemoj se zavaravati – o kostima se treba brinuti u svakoj dobi.
Pročitaj članak

Dr. Hauschka tim

104. rođendan inovatorice Dr. Hauschka kozmetike

25. listopad je poseban dan. Upravo na taj dan bio bi 104. rođendan Elisabeth Sigmund, suosnivačice Dr. Hauschka kozmetike. Bila je istraživačica koja je razvijala vlastitu prirodnu kozmetiku, medicinska sestra u Crvenom križu, kozmetičarka te je studirala par semestara medicinu. Još od djetinjstva, Elisabeth Sigmund istraživala je ljekovite biljke i njihov utjecaj na kožu. Njezini interesi stvorili su temelj holističkog koncepta njege kože, koji je razvila u Švedskoj 1950-ih. 
Pročitaj članak

Sanja Bosančić

Eko pokret s juga - mandarine iz doline Neretve

Ivica Prović i njegov sin Vlaho iz Opuzena, zaljubljenici u neretvansku dolinu, prirodu i poljoprivredu, već godinama nastavljaju tradiciju ovdašnjih ljudi i obrađuju svoju zemlju. Velikim trudom i radom obnovili su nasade mandarina i maslina, a prije nekoliko godina odlučili su se za ekološku proizvodnju. Upravo su ubrali svoje mandarine s eko certifikatom koje s velikim veseljem nudimo u bio&bio trgovinama.
Pročitaj članak

Dr. Hauschka tim

Nova regenerativna CC krema Dr. Hauschka

Voli svoju kožu s godinama sve više! Revolucija u njezi zrele kože je ovdje, jer je legendarna kozmetika Dr. Hauschka predstavila prvu organsku CC (Complexion Corrector) kremu. Ona ujednačava ten i dio je ekskluzivne obitelji regenerativne linije namijenjene njezi zahtjevne i zrele kože.   
Pročitaj članak

bio&bio tim

Medicinski medij: plan oporavka štitnjače

Zdrava štitnjača zahtijeva cjelovit pristup i zdrave životne navike, a kad govorimo o hrani i dodacima prehrani, Anthony William, poznat i kao Medicinski medij, u svojoj novoj uspješnici Zdrava štitnjača među temeljitim uputama za oporavak štitnjače, posebno ističe nekoliko namirnica te ćemo ga citirati.
Pročitaj članak

Jadranka Boban Pejić

Odakle slonu mišići – priča o biljnim proteinima

Ako ne konzumiraš nikakve namirnice životinjskog porijekla, susrećeš li se često sa zabrinutim stavom okoline – Odakle ti onda dovoljno bjelančevina? Paralelno, gotovo nikad se ne zapitamo odakle najveći biljojedi na planetu (poput slona, nosoroga, gorila i konja) dobivaju svoje bjelančevine.  Čak i neke od najstarijih kultura na našem planetu imaju prehranu koja se temelji na namirnicama biljnog porijekla. Ako jedemo raznoliko, danas je gotovo nemoguće imati manjak bjelančevina u organizmu.
Pročitaj članak

Nataša Ozmec

Istina i izazovi borbe sa štitnjačom

Lista holivudskih zvijezda (Robert De Niro, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Demi Moore, Scott Bakula) koje su rješenje svojih zdravstvenih problema pronašli u savjetima Anthonyja Williama sve je duža, a impresivno je da je među njegovim poklonicima sve više liječnika i drugih istaknutih praktičara.
Pročitaj članak

bio&bio tim

Ne daj da te farbaju kemikalijama

Ako bojaš kosu konvencionalnim bojama, onaj privremeni sjaj i lepršavost imaju svoju cijenu. Zove se amonijak, parabeni, PPD, rezorcinola, SLS, katrani, fenoli, alergeni mirisi, ftalati, metalne soli i slični sastojci koje ne možemo ni pročitati.
Pročitaj članak

1 2 3 4 5 31 32