bioBLOGija

Članci bioblogije namijenjeni su svima koji s nama dijele strast prema zdravom životu. Ovdje ćete moći pročitati nove informacije o organskim proizvodima i njihovim svojstvima te djelovanju na naš organizam iznutra i izvana. Zaintrigirat ćemo vas savjetima i idejama za korištenje proizvoda koje već možda imate u kuhinjskom ili kozmetičkom ormariću ili ćete tek poželjeti imati. Informirat ćemo vas o novostima na području raznih eko tema koje se tiču naše svakodnevice i kvalitete života općenito. Jako nas zanima i vaše mišljenje pa predlažemo da nam javite o kojim biste temama voljeli čitati na info@biobio.com.hr

Sanja Bosančić

Hrana s Demeter certifikatom za osjetljiv dječji organizam

Sa sve češćom pojavom osjetljivosti djece na hranu, veći je i oprez roditelja u izboru kašica i prvih obroka za svoje mališane. Veliku ulogu pritom igra porijeklo, način obrade i izbora namirnica, stoga je čest odabir ekološka prehrana kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti za normalan razvoj djeteta, zbog utjecaja ostataka pesticida i ostalih toksina iz konvencionalno uzgojene hrane.
Pročitaj članak

Simona Mezić

Zašto idemo baš na organsku kavu

Brojke pokazuju da smo kultura ispijanja kave. Ako imaš više od 15 godina i živiš u Hrvatskoj, 80% šanse je da svaki dan piješ kavu. Štoviše, u godini prosječno potrošiš 5,1 kg kave. Wow, zar ne?
Pročitaj članak

bio&bio tim

Izbjegavaj pesticide i neurotoksine - biraj organsko

Svježe lubenice, jagode, breskve, krastavci, rajčice, marelice... donose nam miris ljeta, osvježenje i obilje vitamina, pogotovo kad ih jedeš sirove. No, hrana je „lijek“ samo ako je bez pesticida, neurotoksina, GMO-a i ostalih štetnih tvari koje ti mogu ugroziti zdravlje.
Pročitaj članak

Sanja Bosančić

Sladoled je gušt samo ako je organski

Sladoled je ljetna poslastica kojoj rijetki odolijevaju. No, mlijeko i šećer, glavni tradicionalni sastojci sladoleda, nisu tu najveći problem, znamo li da teksturu, boju, okus, način na koji se sladoled topi, i još puno toga, određuju: umjetne arome, sredstva za spajanje i ugušćivanje, aditivi, stabilizatori (vežu vodu, uzrokuju bubrenje, utječu na stvaranje manjih kristala leda, otpornost prema otapanju), emulgatori koji smanjuju površinsku napetost i emulgiraju mast u smjesi, želatina itd... 
Pročitaj članak

Sanja Bosančić

Jagode? Ne brini, organske su! (a i domaće)

Nježne i mekane, kratkog roka trajanja, s organskim jagodama treba znati kako, a mi imamo veliku sreću da i u Hrvatskoj postoje ljudi koji su se uhvatili u koštac s izazovima organske proizvodnje ovog popularnog bobičastog voća. Tu su prije svega pioniri organskog uzgoja jagoda, obitelj Veselić iz Lonjskog polja koji su se s uzgojem jagoda počeli baviti 2005. godine.
Pročitaj članak

Sanja Bosančić

Biraš li i ti mlijeko bez ostataka antibiotika i pesticida?

Mnogi osviješteni pobornici organske hrane kao jedan od najčešćih motiva svog odabira navode: ne želim sebe i djecu trovati pesticidima, ne želim unositi antibiotike, ne želim GMO... Upravo je stoga jedna od prvih kategorija namirnica s organskim certifikatom koju počinju koristiti - mlijeko i mliječni proizvodi. Ako i ti želiš izbjeći antibiotike, hormone, GMO i k tome birati održivi proizvod s preporukom Greenpeacea, čitaj dalje.
Pročitaj članak

CBD Concept tim

Pobijedite stres uz PharmaHemp CBD

Stres je jedan od vodećih uzroka mnogih zdravstvenih problema koji pogađaju populaciju. Svi događaji u životu, bilo mali ili veliki, predstavljaju psihičke i emocionalne podražaje, a prepoznati razliku između zdrave i opasne razine stresa u današnje vrijeme smatra se velikim izazovom.
Pročitaj članak

1 2 3 4 5 29 30