104. rođendan inovatorice Dr. Hauschka kozmetike

25. listopad je poseban dan. Upravo na taj dan bio bi 104. rođendan Elisabeth Sigmund, suosnivačice Dr. Hauschka kozmetike. Bila je istraživačica koja je razvijala vlastitu prirodnu kozmetiku, medicinska sestra u Crvenom križu, kozmetičarka te je studirala par semestara medicinu. Još od djetinjstva, Elisabeth Sigmund istraživala je ljekovite biljke i njihov utjecaj na kožu. Njezini interesi stvorili su temelj holističkog koncepta njege kože, koji je razvila u Švedskoj 1950-ih. 

Elisabeth je voljela i kazalište, čak je i privremeno radila u produkciji, a njezin krug prijatelja uključivao je mnoge glumce i plesače. Taj svijet bio joj je također inspiracija za neke od njenih najpoznatijih proizvoda. Kao kozmetičarka, prepoznala je kako je koža glumaca izložena teškoj šminki pa je osmislila drugačiji make-up u suradnji s Rudolfom Hauschka. Za nju, stvaranje šminke koja nije bila korisna za kožu jednostavno je bilo nezamislivo. Upravo iz tog razloga u početku je brand bio prepoznat kao "Dr. Hauschka iscjeljujuća njega kože Elisabeth Sigmund". 

Nakon razdoblja njenog osobnog razvoja i života između Švedske (gdje je živjela) i Eckwäldena, pokrenula je svoju prvu liniju za njegu kože u lipnju 1967. godine. Od tada do danas nije se puno promijenilo - proizvodi poput kreme za čišćenje lica, pročišćavajućeg dnevnog ulja, tonika za licepudera za tijelo sa svilom i balzama za usne rade se na način kako je ona to zamislila.

Dok je radila na svojim memoarima, rekla je: Ponovno sam se uvjerila u svoju unutarnju pokretačku snagu koja je uvijek bila prisutna u mom životu. Bila je to moja ljubav prema ljekovitom bilju i njezi kože koja se spojila u strast koja je odredila moj život: kozmetika za njegu kože.

Do današnjeg dana, ne samo da koristimo i volimo njezine proizvode, već nam je stalna inspiracija njezina energija, kreativnost i znanje.