Kategorije
bio&bio tim

3 dobra razloga zašto volimo rižin papir

Pročitaj kako ga sve možeš koristiti i zavoli ga i ti!

3 dobra razloga zašto volimo rižin papir
Datum objave: 10.08.2020

Rižin papir je vrlo tanko razvaljano i sušeno tijesto od riže, vode i soli. Potječe iz područja Istočne Azije, ali jako brzo je stekao svoju popularnost u cijelom svijetu. U nastavku pročitaj zašto je uvijek dobro imati rižin papir u kuhinji te provjeri par ideja za korištenje.

1. Bez glutena

Zamijeni tortilje, tijesta i sve što inače ne smiješ ako izbjegavš gluten, jer iz tradicionalne vijetnamske kuhinje dolazi savršeno rješenje za one koji bi također htjeli uživati u različitim smotuljcima. Samo oprezno, za celijakičare i one preosjetljive na gluten savjetuje se da uvijek na ambalaži pogledaju sastav i procjene postoji li opasnost od glutena u tragovima.

2. Malo kalorija

Za sve koji paze na kalorije, rižin papir ne samo da ima malo kalorija, već ti može pomoći da sve brašnaste namirnice poput pekarskih proizvoda zamijeniš slasnim i šarenim povrćem zamotanim u rižin papir. Brzo, lagano, a zasitno – idealan ljetni obrok!

3. Jednostavan za pripremu

Rižin papir nije potrebno termički obrađivati. U paketu može stajati jako dugo, a prije korištenja potrebno ga je samo navlažiti u vrućoj vodi na par sekundi. Neutralnog je okusa i pruža toliko mogućnosti i kombinacija da te ne može ne oduševiti.

Pogledaj samo par ideja kako iskoristiti rižin papir:

  • U klasičnim proljetnim rolicama zamijeni tijesto rižinim papirom, a za laganiju varijantu ostavi ih nepržene.
  • Navlažene i obrisane rižine papire na par sekundi ubaci u vruće ulje za prženje, obriši višak ulja, začini i grickaj uz omiljeni umak.
  • Nareži ih na tanke rezance i ubaci u salate i juhe.
  • Ako nisi ljubitelj algi, ali ti se sviđa ideja sushija, nori algu zamijeni listom rižinog papira.
  • Tijesto za savijače zamijeni rižinim papirom koji će tvoje štrudle i pite učiniti izvrsnom i efektnom alternativnom bez glutena. Klikni i pogledaj recept za veganski burek od rižinog papira.
  • Napravi desertnu varijantu proljetnih rolica – u rižin papir zamotaj bananu i voće, smotuljke umoči u kokosove mrvice i prelij tamnom čokoladom.

Javi nam jesu li ti se svidjele neke od ovih kombinacija i svakako ako imaš vlastitu, sočnu ideju s rižinim papirom ;). 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)