5 pitanja za Julie Montagu

Postavili smo 5 brzopoteznih pitanja inspirativnoj autorici Planetopijine knjige Superhrana, Julie Montagu. Povod ovog intervjua je gostovanje autorice u zagrebačkoj Makronovi 18-20.11.2016. tijekom kojeg će održati zanimljivo predavanje i dvije radionice.

1. Koja je najbolja "posljedica" zdrave prehrane bogate superhranom i antioksidansima?

Odgovor je vrlo jednostavan - energija! Pregršt energije!

2. Koji je Vaš omiljeni recept i preporuka za ovo godišnje doba?

S dolaskom jeseni i zime, najradije pripremam juhe! U mojoj najnovijoj kuharici Superfoods Superfast nalazi se recept za kremastu juhu od tikvica i kadulje. Nju često jedemo u posljednje vrijeme.   

3. Koje je najbolje rješenje kada nam je potreban energetski booster i osvježenje?

Za energiju je najbolje uzeti nešto zeleno, u bilo kojem obliku. Kada obilje nutritivnih tvari uđe brzo u moj krvotok, osjećam kako me to istinski osvježi i energizira. Obožavam svoj smoothie od peršina "Parsley Green Glow". To ja mala energetska bomba i za mene je uvijek odlično rješenje kada trebam dodatni poticaj.

4. Podijelite s nama svoje savjete i male trikove - kako s više lakoće uskladiti zdrav život s obiteljskim i poslovnim obavezama.

Sve stane u pet riječi: mali trenuci brige o sebi! Nedavno sam pokrenula novi projekt – internetsku stranicu za trenutke opuštanja i uživanja za žene, www.Truly-Julie.com. Pokušavam žene ohrabriti, podučiti i osnažiti da te važne male trenutke brige o sebi uklope u svoju nerijetko hektičnu svakodnevicu pretrpanu obavezama. Sve je tu, od jednostavnih, ali iznimno učinkovitih vježbi disanja, preko jednostavnih joga asana do recepata – ono što je meni pomoglo, sada dijelim s drugima.

5. Superhrana je glavna tema Vaše knjige koja je puna inspirativnih savjeta i korisnih informacija. Koju vrstu superhrane biste izdvojili kao super važnu za svaku zdravu kuhinju?

Naravno, važno je da vam prehrana uvijek bude cjelovita, uravnotežena i da jedete što raznolikije, no uvijek ćete imati svoje 'favorite'. U ovom trenutku to su za mene chia sjemenke, crvena paprika, kvinoja, rimska zelena salata i gljive.

Gostovanje Julie Montagu u Zagrebu

Ne propusti gostovanje Julie Montagu u Zagrebu s predavanjima, radionicom kuhanja i radionicom joge. Saznaj sve o gostovanju u zagrebačkom Makronova centru.