Kategorije
bio&bio tim

5 razloga za "plant based"

Osobna ekologija započinje na tanjuru 

5 razloga za
Datum objave: 03.01.2023

Zahvaljujući velikom broju istraživanja koja su pozitivno ocijenila utjecaj biljne prehrane na organizam sve više ljudi bira kvalitetne, organske i što manje prerađene namirnice bez životinjskih sastojaka. Mnogi se na ovaj korak odluče upravo u siječnju, priključujući se globalnom Veganuary izazovu.

U nastavku ti donosimo 5 razloga da se i ti priključiš i na mjesec dana iskusiš prednosti plant based prehrane!

 1. PLANT BASED PREHRANOM SMANJUJEŠ UNOS OPASNIH ADITIVA I KEMIKALIJA

  Najveći broj trovanja hranom u svijetu povezan je uz konzumaciju rafiniranih mesnih prerađevina. Životinje koje se uzgajaju zbog mesa tretiraju se velikim bojem antibiotika, hormona i kemijskih lijekova te se hrane GMO sojom i kukuruzom radi većeg povećanja mišićne mase. Ako tome pridodamo razne konzervanse i kemikalije koji se dodaju prerađenoj mesnoj hrani dolazimo do zaključka da se radi o izuzetno štetnim namirnicama čije unošenje u organizam treba svesti na minimum.

 2. PLANT BASED PREHRANOM SMANJUJEŠ RIZIK NASTANKA BOLESTI

  Biljna prehrana jača imunitet i povećava vitalne funkcije organizma. Povezana je s prevencijom nekih od najučestalijih bolesti današnjice poput dijabetesa, autoimunih i kardiovaskularnih bolesti te karcinoma. Uz mnoštvo biljnih vlakana u želucu tvoj će organizam brže i lakše apsorbirati pojedenu hranu, a tijelo će imati dovoljno mikronoutrijenata i antioksidansa koji pozitivno djeluju na cjelokupni imunološki sustav.

 3. PLANT BASED PREHRANA JE ETIČNA I EKOLOGIČNA

  Svojim svakodnevnim odlukama o tome što jedeš i kupuješ možeš pozitivno djelovati na svijet oko sebe. Sigurno ćeš se dobro osjećati kad shvatiš da tvoje odluke utječu na ljepšu i zeleniju budućnost našeg Planeta, ali i na zadovoljstvo svih živih bića.

 4. PLANT BASED HRANA JE UKUSNA, KREATIVNA I DRUGAČIJA 
   

  Uživaj u istraživanju novih okusa, mirisa i začina i uz malo mašte pripremi jela prepuna zdravih i šarenih namirnica. Eksperimentiraj, istražuj i svome nepcu priušti egzotični izlet u carstvo biljne hrane. Kad kreneš razmišljati o plant based hrani, bit će ti jasno da se mnoga jela jednostavno mogu „veganizirati“ bez kompromitiranja okusa.

 5. PRIPREMA PLANT BASED HRANE NE IZISKUJE PUNO VREMENA

  Užurbani životni ritam ne ostavlja dovoljno vremena za kuhanje, a prelaskom na plant based prehranu skratit ćeš vrijeme provedeno u kuhinji i u tijelo unijeti bogatstvo vitamina, minerala i vrijednih mikronutrijenata. Većina biljnih namirnica spravlja se značajno brže nego meso. 

Pridruži se Veganuary izazovu

Svoje obroke tijekom siječnja kreiraj od cjelovitih biljnih namirnica i priključi se Veganuary revoluciji. U svoj jelovnik uključi što više voća, povrća, žitarica, mahunarki i sjemenki i uživaj u obilju vitalne energije.

Na našem web shopu čeka te više od 500 recepata te velik izbor organskih plant based namirnica uz koje ćeš ovaj izazov „odraditi“ bez muke.

Kupi namirnice i priključi se izazovu


 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)