7 načina korištenja paste od kurkume

Kukruma je superzačin koji ima protuupalne, antoksidativne i detox moći. Poznata je i kao prirodno sredstvo protiv bolova.

Ako te zanima kako napraviti "Zlatnu pastu od kurkume", baci oko na recept ili čitaj dalje za 7 trikova za korištenje paste:

  1. Dodaj pastu u toplo zobeno ili drugo biljno mlijeko i tvoj "Zlatni napitak" bit će gotov u trenu. Dodaj mu i med ako želiš poboljšati okus, ali ga izbjegavaj ako kurkumu koristiš kao dodatnu terapiju kod upalnih procesa. Ne treba ti slatko u tom slučaju.
  2. Dodaj žličicu zlatne paste u smoothie.
  3. Poboljšaj okus riže i povrća koje pirjaš dodajući im žlicu paste.
  4. Izvrsno nadopunjava okuse svih jela s grahom
  5. Napravi čaj od kurkume koji će zbog dodatka kokosovog ulja biti zasitan i ubrzat će metabolizam. Jednostavno ubaci žlicu paste u vruću vodu, promiješaj i dodaj med ili slad po želji.
  6. Dodaj žličicu paste u juhu od povrća, varivo ili krem juhu.
  7. Oplemeni svoje umake pastom od kurkume.

Savjet: ako je koristiš kao dodatak jelima, dodaj je tek pri kraju kuhanja kako bi nutritivna svojstva ostala maksimalno očuvana.

Potpuno sam zaljubljena u kurkumu jer me fascinira koliko je moćna, ljekovita i svestrana. U ovoj kombinaciji s djevičanskim kokosovim uljem, koje je samo po sebi blagotvorno za zdravlje i uz papar koji je ovdje u službi stimuliranja djelotvornosti, dobili smo super remediju čiji je raspon djelovanja nevjerojatan. 

Vidi kako kurkuma može unaprijediti zdravlje pasa i to iz vlastitog iskustva s mojom 13godišnjom kujicom. Stay tuned i postavi pitanja slobodno. ;)