8 dobrih savjeta za kavoljupce

Pročitaj zanimljive činjenice o kavi i Matijine savjete jer će te sigurno potaknuti na eksperimentiranje. Vrlo ćeš vjerojatno otkriti novu dimenziju uživanja u kavi. Evo Matijinih osam mudrih. 

  1. Budite otvoreni prema okusima kave. Kava je voće. Tražite balans između slatkog, gorkog i kiselog.
  2. Uložite malo vremena u pripremu kave kod kuće. Igrajte se s raznim receptima i iznenadit ćete se spektrom okusa i tekstura koje kava nudi. Najvažniji je omjer kave i vode.
  3. Probajte postepeno izbaciti šećer koji dodajete u kavu. To je navika koje se, uz malo truda, isplati riješiti. Tek onda ćete zaista osjetiti razlike u kavama.
  4. Mlijeko i kava su najbolji prijatelji. Probajte kavu u kombinaciji sa sojinim, bademovim ili zobenim mlijekom. Za one klasičnije tu je dobro staro eko kravlje mlijeko. :)
  5. Arabika ima puno manje kofeina nego robusta. Neka vam i to bude vodilja prilikom odabira kave.
  6. Danas su popularne single origin kave, nađite svog favorita među zemljama koje proizvode kavu, svaka ima svoju specifičnost.
  7. Ako kava koju kupujete ima datum prženja na vrećici, to je znak transparentnosti prema kupcu, uvijek odaberite takvu kavu. Svježina je važna.
  8. Uvijek kupujte kavu u zrnu i pronađite dućan koji vam je može samljeti na licu mjesta jer tako ćete duže očuvati svježinu i aromatičnost kave.