Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
bio&bio tim

Astaksantin - moćan saveznik za očuvanje ljepote

Oksidativni stres može dovesti do oštećenja stanica pa i onih odgovornih za zdrav imunološki sustav ali i stanica odgovornih za starenje jer su regenerativna svojstva stanica oslabljena uslijed djelovanja slobodnih radikala. Provjeri zašto je prirodni astaksantin najbolji saveznik za tvoju svakodnevnu njegu.

 

 

Astaksantin - moćan saveznik za očuvanje ljepote
Datum objave: 02.05.2019

Štetni vanjski utjecaji kojima smo svakodnevno izloženi mogu dovesti do smanjenja sposobnosti naših stanica da razgrade štetne slobodne radikale te dolazi do oksidativnog stresa. On može dovesti do oštećenja stanica i tako utjecati na promjenu u strukturi i pravilnoj funkciji organa, tkiva i stanica.

Oštećenje stanica uzrokovano oksidativnim stresom može negativno utjecati na imunološki sustav, a zbog oslabljenih regenerativnih svojstva stanica uslijed djelovanja slobodnih radikala, nepogodno djeluje na stanje kože, odnosno ubrzava njeno starenje. 

Sve to lako se može izbjeći pravovremenim djelovanjem. Provjeri kako ti jedan mali crveni pigment iz morskih alga može u tome pomoći.

Moćnom mikroalgom protiv oštećenja stanica

Astaksantin je crveni pigment koji nastaje u biljkama i morskim mikroalgama (Haematococcus pluvialis). Ovaj snažan antioksidans u borbi sa slobodnim radikalima 500 puta je učinkovitiji od vitamina E, a od vitamina C je čak 6000 puta je jači antioksidans. Znanstvena literatura govori u prilog astaksantinu i ističe zaštitni učinak na prevenciju oštećenja izazvanih UV-zračenjem, protuupalno i snažno antioksidativno djelovanje.

"Astaksantin pripada skupini karotenoida, molekula koje se u prirodi stvaraju u biljkama i njihovim mikroskopskim srodnicima – mikroalgama. Njegovo osnovno svojstvo je snažna antioksidativna aktivnost koja ima potencijalno povoljan učinak na brojne zdravstvene tegobe i posebice starenje stanica. “ - Doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender

Prirodni astaksantin dobiven iz mikroalgi možeš pronaći u mnogima već poznatom i omiljenom dodatku BiAstinu. Naime, originalna formula BiAstina ne samo da sadrži 100% prirodni astaksantin, već njegov antioksidativni učinak pojačava beta karoten i dodatak vitamina E te ulja šafranike.

Mnogi su prepoznali upravo BiAstin kao idealan dodatak i saveznik za zaštitu stanica od oštećenja i bržeg oporavka kod oksidativnog stresa. Navedeno doprinosi lakšoj regeneraciji tkiva i kože pa ga mnogi koriste kao "anti-age eliksir, a sportaši ga često uzimaju radi njegovog protuupalnog djelovanja.

Kada ti najviše treba astaksantin:

  • pri duljem izlaganju suncu
  • kao priprema za sunčanje
  • prije vježbanja i fizičkih napora
  • kao potpora zglobovima
  • za njegovani izgled kože i ljepši ten

Zdravlje iznutra i izvana

Pravilna, raznolika i cjelovita prehrana nužna je za održavanje dobrog stanja organizma, a saveznici na putu do više vitalnosti mogu biti i odgovarajući prirodni dodaci prehrani poput BiAstina.

Ovog ljeta na vrijeme se zaštiti protiv djelovanja slobodnih radikala, uživaj u obilju organskog voća i povrća, unosi dostatnu količinu vode i ne zaboravi na svoju dnevnu dozu havajskog astaksantina za blistav ten i super osjećaj. 

 

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)