Kategorije
bio&bio tim

bio&bio – prva robna marka u kompostabilnoj ambalaži

S velikim veseljem predstavljamo vam bio&bio proizvode u novom, kompostabilnom ruhu!

bio&bio – prva robna marka u kompostabilnoj ambalaži
Datum objave: 03.06.2020

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama, predstavili smo još jednu inovaciju na tržištu te svoje proizvode od sada pakiramo u kompostabilnu ambalažu. Ovaj pionirski projekt samo je nastavak naših ulaganja u održivost proizvoda. Sebi i vama kupcima obećajemo da ćemo i dalje ulagati u rješenja koja će podržati kvalitetu naših proizvoda i činiti dobro živim bićima i našem planetu. 

„Već nekoliko godina istražujemo mogućnosti smanjenja korištenja plastike te smo iznimno ponosi i sretni što kupcima možemo prezentirati prva kompostabilna pakiranja bio&bio robne marke. bio&bio trgovine su već 17 godina, od svog postanka, posvećene održivosti što se prije svega očituje kroz izbor proizvoda i hranu isključivo s ekološkim certifikatom, ali i projekte poticanja domaće ekološke proizvodnje te su naši koraci u ovom smjeru logičan nastavak.“, izjavila je Jadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke Biovega, unutar koje djeluju bio&bio trgovine.

Ova kompostabilna ambalaža načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad. Prikladna je za organsku reciklažu te zadovoljava stroge kriterije europske norme EN 13432 o industrijskoj kompostabilnosti. Kako bi kupcima olakšali odlaganje, i naljepnica na pakiranju je kompostabilna tako da se cjelokupna ambalaža može odložiti u bio otpad. Proizvode ćete prepoznati po certifikatu kompostabilne ambalaže na naljepnici, ali i po šuškavoj teksturi.

Unutar bio&bio robne marke nalazi se 111 ekoproizvoda koji uključuju žitarice, mahunarke, orašide, suho voće, sjemenke i druge namirnice, a koje čine temelj zdrave i cjelovite prehrane. Pokretanjem proizvodnje u kompostabilnoj ambalaži u lipnju kroz dio tog asortimana, bio&bio svojim kupcima daje obećanje da će najkasnije do kraja 2020. godine svih 111 proizvoda biti upakirano u novoj održivoj ambalaži. Cijena proizvoda će, unatoč ulaganju, za kupce ostati ista.

„Na ovo smo se ulaganje odlučili jer želimo, kao i do sada, svojim djelovanjem stvarati platformu za pozitivne promjene. Mi djelujemo kao poslovni subjekt, ali i kao odgovorni pojedinci i imamo veliku moć pozitivnog utjecaja na stanje našeg okoliša i na zdravlje ljudi. Trudit ćemo se i u budućnosti taj utjecaj koristiti na najbolji mogući način. Nadamo se da će sve više proizvoda biti u održivoj ambalaži, no u Hrvatskoj je kompostabilna ambalaža za pojedine proizvode, primjerice svježe kulture ili pekarske proizvode, trenutno ili nedostupna ili preskupa. U skladu s tim, želja nam je pomoći našim domaćim ekološkim proizvođačima i razvijati rješenja kako bi i njihovi proizvodi na bio&bio policama što prije bili u kompostabilnoj ambalaži “, zaključila je Boban Pejić.

Budimo zajedno dio pozitivnih promjena. Hvala što sudjelujete.

Preporuke 2
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Drugi su podijelili….
Zlata Rojšek 28.09.2022.
Izvrstan proizvod, pravi pogodak, uz kombinaciju drugih proizvoda.
Gitta Nagy 09.09.2021.
Pametno

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)