Blagdanska psihodelija ili žene na rubu živčanog sloma

U blagdansko smo vrijeme najčešće najgora (rjeđe najbolja) verzija sebe, kada smo skloni samoizluđivanju oko uvijek istih stvari no sjetite se da je sve stvar odluke i percepcije a tu su i još neki trikovi...

Obavezni rituali oko Sv.Nikole su završili i tu se već pali crvena lampica: na radiju kreću Last Christmas, Feed the world i All I want for Christmas, parking je sve teže pronaći a shopping centri su fascinantno puni.  Da, nešto je divlje u zraku no u ovom slučaju sa srebrnim šljokicama, blještavim lampicama i muzičkom pozadinom... A vi ste i ne opazivši, upali u tu frekvenciju i drma vas: klopa i piće za blagdane, bor, pokloni za klince, za mamu, tatu, muža... Stanite na trenutak! Ajmo ispočetka. :-)

Ne žurite. Za početak doručak s obiljem vitamina B – zobena kaša sa suhim voćem. Svjesno žvačite.  Jedite (ili barem popijte) vašu zelenu dnevnu dozu povrća.  OK, tijelo ste opskrbili zdravim namirnicama a sada je vrijeme da se posvetite zdravim mislima.  

Duboko dišite.  Pogledajte povremeno u nebo - zvjezdano, oblačno ili kišno, svejedno. Sjetite se što je važno.  Što zapravo zaista želimo za sebe, svoju obitelj i prijatelje? Jednostavno: zdravlje!

Eto, jel' to bilo teško?  Dođite u bio&bio gdje vas čekaju Vlatka, Mina, Maja, Svemil, Diana, Suzana i još mnogo nasmijanih pozitivaca koji će vam rado preporučiti poklone kojima doslovce darujete zdravlje.  Spakirat će vam kuharicu s kombinacijom mahunarki, sjemenki i žitarica ili paketić korisnih i zdravih dodataka prehrani, Superfoods poklon set ili izbor Dr.Hauschka preparata za njegu lica i tijela... Eto riješili smo pitanje poklona. A i pitanje hrane i pića. :-)

I evo mali trik za kraj stresnog dana: uživajte u toploj kupki u koju dodajte cca 100g magnezijevog klorida (nigarija) s par kapi baznog ulja po izboru i svojim omiljenim eteričnim uljem. Koža će vam biti božanstveno meka i mirisna a magnezij će vas skloniti s onog ruba... živčanog sloma.