Blagdanski pokloni iz kuhinje

Kažemo da su najbolji pokloni oni koji dolaze od srca. Kad donosimo odluku što darovati članovima obitelji i prijateljima ne trebamo tražiti daleko od kuhinje. Darovi koje pripremimo u udobnosti najtoplije prostorije našeg doma, izvrstan su izbor za one koji “imaju sve“ ili za susjede i poznanike kojima želimo udijeliti mali znak pažnje.

Kada počnete pripremati elegantne i jestive poklone, shvatit ćete da su vaše mogućnosti beskrajne i da je izrada većine od njih puno jednostavnija nego što ste u početku mislili. I zabavna je. Pečeni slatki božićni kruh, keksi, bomboni, likeri, džemovi i pekmezi mogu biti pun pogodak za naše prijatelje, susjede i sve one kojima odlazimo u goste. A pogotovo za one prezaposlene.

Fini i organski jestivi pokloni

U skladu s novim razmišljanjima i trendovima u prehrani sastojci za naše jestive poklone neka budu cjeloviti i ekološki uzgojeni jer samo takvi dat će našem kuhinjskom proizvodu najbolju punoću okusa i biti će lako probavljivi.
Nemojte se iznenaditi ako reakcije budu ne samo pozitivne već i ushićene, jer mnoge će okusi ovih darova vratiti u prošlost kada su pokraj tople pećnice zajedno s bakom pekli božićne kolačiće.

Ideje za umatanje slatkih poklona

Mnogo kreativnosti možete pokazati pri umatanju i pakiranju darova. Činite to sa elanom i bez straha. Upotrijebite dekorativne staklenke i zgodne kartonske kutije koje ćete pronaći u specijaliziranim trgovinama. Ponekad je dovoljan samo svjetlucavi reciklirani papir ili lijepa prošlogodišnja crvena mašna. Svakom tko je  ekološki osviješten bit će zadovoljstvo upotrijebiti već korištene limenke i metalne kutije. Samo dobro očišćene, lako ćemo umotati u ukrasni papir ili obojiti srebrnom ili zlatnom bojom. Bit će to savršena blagdanska ambalaža za vaše ručno izrađene poklone koji dolaze iz kuhinje i daruju se od srca.