Kategorije
Jadranka Boban Pejić

Cvjetne esencije za emocionalnu ravnotežu

Poznatije kao Bachove esencije, dobrodošla su pomoć kod svih emotivnih i mentalnih izazova.

Cvjetne esencije za emocionalnu ravnotežu
Datum objave: 01.09.2016

Cvjetne esencije (najpoznatije pod nazivom Bachove esencije) koriste se za balansiranje tijela, uma i duha. Smatra se da sadrže vitalnu snagu cvjetova od kojih su napravljene.

Djeluju vibracijski na mentalno i emotivno tijelo, oslobađaju od negativnih emocija te podržavaju procese iscjeljenja i uravnoteženja energije u tijelu.

Cijelu ovu "cvjetnu priču" možemo zahvaliti Dr. Edwardu Bachu. Dr. Bach je nakon 1. Svjetskog rata radio u homeopatskoj bolnicu u Londonu i primijetio je da ljudi sličnog ponašanja i stavova razvijaju slične "boljke" tj. da se žale na slične stvari. Zaključio je da, neovisno o drugim čimbenicima, raspoloženje i negativni stavovi preduvjet su oboljenjima te da je poremećaj zdravlja, u stvari, manifestacija dublje neravnoteže ili pokazatelj da je osobnost čovjeka u konfliktu.

Moćna podrška emocionalnoj vitalnosti

Dr. Bach je u razdoblju od nekoliko godina izdvojio 7 osnovnih negativnih stanja koji predstavljaju korijen svega drugog:

  1. strah
  2. nesigurnost
  3. nezainteresiranost za sadašnji trenutak i okolnosti
  4. usamljenost
  5. preosjetljivost
  6. očaj
  7. pretjerana zabrinutost

Ukupno je osmislio 38 cvjetnih esencija koje su i danas temelj za kombinacije iako danas postoje tisuće pripravaka u svijetu.

Bez obzira što je svijet kompleksniji danas u odnosu na 1920. godinu, ljudska priroda se nije promijenila i nosimo se s vrlo sličnim izazovima (negativnost neupitno i danas pridonosi lošem zdravlju kao što negativne emocije pritišću i um i imunitet te sprječavaju pozitivne aktivnosti u tijelu i umu).

Iako tijekom zadnjih godina znanje o vibracijskim terapijama i iscjeljenju raste, još uvijek nije do kraja jasno kako cvjetne esencije djeluju te su još uvijek obavijene "čarobnim velom" (mnogi ih smatraju čistim placebom, dok za mene osobno, na osnovu dvadesetak godina iskustva u kućnoj primjeni, njihovo djelovanje je neupitno).

Pokretanje vlastitih iscjeljujućih mehanizama

S obzirom na to da ne djeluju na biokemijski način te da u samim esencijama nema fizioloških tragova ostataka biljke, osobine esencija i njihovo djelovanje ne mogu se detektirati niti analizirati kao kod npr. ljekovitog bilja. U tom smislu, slične su homeopatskim pripravcima. Cvjetna esencija, u suštini (za one koji vjeruju u njih i imaju pozitivna iskustva), daje podražaj za pokretanje iscjeljujućih mehanizama u organizmu. Pokretanjem tih mehanizama razvijaju se kapaciteti za mir, radost, nadu, vjeru, sigurnost, mudrost i ljubav te pozitivan pristup i osjećaj blagostanja.

Neškodljiva pomoć iz prirode za svakoga  

Cvjetne esencije su idealne za kućnu "ljekarnu" jer su vrlo jednostavne za korištenje. Preparati od cvjetnih esencija ne stvaraju ovisnost ili nemaju nuspojave niti ometaju bilo koji drugi tretman. Pogodne su za osobe svih uzrasta, kao i za djecu i trudnice, a mogu se davati i životinjama te koristiti za biljke. Neki proizvodi mogu sadržavati alkohol (obično kapi i sprej) pa treba biti pažljiv obzirom na osjetljivost na alkohol kod pojedinih osoba i uzrasta. Osim oralno, mogu se stavljati i u kupke te direktno na kožu.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)