Kategorije
bio&bio tim

David Pejić – najbolji ekološki poljoprivrednik u EU!

Direktor Zrno eko imanja osvojio prestižnu nagradu u Bruxellesu

David Pejić – najbolji ekološki poljoprivrednik u EU!
Datum objave: 23.09.2022

S velikim ponosom dijelimo s vama vijest da je David Pejić, direktor najstarijeg eko imanja u Hrvatskoj, proglašen najboljim ekološkim poljoprivrednikom u Europskoj uniji!

Ovu prestižnu nagradu dodijelila je Europska komisija, a David se u društvu više od 200 nominiranih našao kao jedini predstavnik Republike Hrvatske. Nagradom se želi odati priznanje najboljim i najinovativnijim dionicima koji pridonose smanjenju negativnog utjecaja poljoprivrede na okoliš i klimu i ostvarivanju ciljeva EU-ove Strategije od polja do stola i Strategije za bioraznolikost.

Zrno eko imanje, jedinstvena je oaza gdje je David Pejić s puno ljubavi i znanja svoje vizije o održivom gospodarenju proveo u djelo, a strast za ekološkim uzgojem u stvarnost.

Pitoreskno gospodarstvo okruženo šumom, smjestilo se u malom selu Habjanovac kraj Vrbovačke Dubrave, 60 kilometara istočno od Zagreba. Na površini od 22 hektra zajedno s 39 zaposlenika, uzgaja oko 60 različitih ratarskih kultura i proizvodi više od 100 ekološki certificiranih proizvoda. Primjenjujući inovativne pristupe i metode, oformio je najveći biointenzivni vrt u regiji. Razvoj imanja usredotočen je na energetsku samodostatnost, istraživanje i inovacije te na koncept „od polja do stola“.

Tako se u okviru imanja nalazi pogon za preradu povrća te pekarnica gdje se proizvodi ekološki kruh od kiselog tijesta, peciva te artisian slastice. Svi proizvodi su ekološki certificirani, bez namirnica životinjskog porijekla te su izrađeni majstorskom vještinom u malim serijama i strašću lokalnih djelatnika. Distribuiraju se samo u bio&bio trgovinama i na bio&bio web shopu. Zrno eko imanje je i mjesto brojnih edukacija, treninga i stručnih savjetovanja.

Od 2013. u centru Zagrebu nalazi se i Zrno bio bistro. Prvi i jedini ugostiteljski objekt s Eko gastro certifikatom gdje možeš uživati u bogatoj gurmanskoj ponudi plant based jela s ručno spravljenim tofuom i sejtanom te netom ubranim, organskim povrćem.

Društvena odgovornost, briga za budućnost i ekološki uzgoj hrane koji nije štetan za ljude, životinje i okoliš za Davida je oduvijek bila glavna nit vodilja poslovanja. Kružni ekosustav koji je dugogodišnjim radom i posvećenošću razvio na Zrnu poštuje svaku kariku u lancu te pozitivno utječe na zdravlje ljudi i Planeta. 

Ekološka poljoprivreda nam svima daje jedinstvenu priliku.

Kao poljoprivrednicima, omogućuje nam uzgoj hrane bez riskiranja kvalitete tla.

Kao potrošačima, omogućuje nam prehranu bez ugrožavanja vlastitog zdravlja.

Kao društvu, omogućuje nam razvoj bez ugrožavanja ekosustava.

No, najvažnije, ekološka poljoprivreda svima nama kao skrbnicima budućih generacija daje mogućnost iskupljenja.

David PejićNajbolji ekološki poljoprivrednik EU

Klikni i u videu pogledaj inspirativnu Zrno priču ili požuri u najbližu bio&bio trgovinu po sočno i svježe voće i povrće, zimnicu, pekarske proizvode, sendviče, ready to eat salate, slastice i majstorski kruh od kiselog tijesta s najboljeg eko imanja u Europi, Zrna!

Dodjelu i Davidov govor pogledaj na linku.

Fotografije: Petra Mikšik
Preporuke 1
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Drugi su podijelili….
Sebina Nanić 05.12.2022.
Samo tako napred!

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)