Kategorije
Sanja Bosančić

Za djecu biraj hranu bez GMO-a i pesticida – s Demeter certifikatom

Pročitaj kako izbjeći potencijalne opasnosti za normalan razvoj djeteta, zbog utjecaja ostataka pesticida, neurotoksina i ostalih štetnih tvari iz konvencionalno uzgojene hrane.

Za djecu biraj hranu bez GMO-a i pesticida – s Demeter certifikatom
Datum objave: 08.05.2018

Roditelji za djecu često odabiru organske namirnice kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti za normalan razvoj djeteta, zbog utjecaja ostataka pesticida, neurotoksina i ostalih štetnih tvari iz konvencionalno uzgojene hrane. No, kad odabereš organsku hranu s Demeter certifikatom, činiš nekoliko koraka više.

Razgovarali smo s Angelom Ferrara, predstavnikom švicarskog branda Holle, koji već 90 godina proizvodi organsku dječju hranu prema najvišim standardima Demeter kvalitete. Upravo zato su njihove mliječne formule, pahuljice i kaše čest izbor roditelja za prvu hranu beba.

Sklad ljudi, životinja i biljaka

„Nije sve mlijeko isto, a premium mlijeko s Demeter certifikatom koje koristimo u Holle baby formulama ima najviše prednosti. „Demeter stočari krave tretiraju u humanom i brižnom okruženju. Primjerice, kravama ne odstranjuju rogove – time izbjegavaju za životinju bolnu proceduru, a rogovi su također važni za probavne procese u krava i posljedično za kvalitetu mlijeka. Znači, dobivamo cjelovito i ukusno mlijeko na etičan način. To je idealna baza Holle organskih mliječnih formula“, ističe Ferrara.

Demeter farme njeguju najviše stočarske standarde, a to utječe na kvalitetu mlijeka. Ovo mlijeko, naime, ima visoki udio vrijednih omega-3 i omega-6 masnih kiselina u masti, a harmoničan i lijep okus dobiva zahvaljujući omjeru raznolikog bilja u ispaši.

Održivi uzgoj za generacije koje dolaze

Hrana koja nosi Demeter certifikat uzgojena je po striktnim standardima biodinamičkog uzgoja – u harmoniji s prirodom. Tlo, sjeme, biljke, životinje i ljudi – svi elementi u sustavu igraju važnu ulogu, podržavaju i osnažuju jedni druge te tako kreiraju samoodrživo imanje koje je poput živog organizma. Upotreba umjetnih pesticida i gnojiva te GM tehnologije strogo je zabranjena u biodinamičkoj poljoprivredi, kao i dodavanje umjetnih aditiva u proizvodnji. Demeter poljoprivreda jedinstvena je po svom dosljednom i holističkom pristupu jer kroz biodinamički uzgoj prirodi vraća više nego li od nje uzima.

Bogatstvo plodnog tla

U biodinamičkom uzgoju koriste se posebni biljni preparati, minerali i stajnjak. Svaki farmer priprema svoju mješavinu od proizvoda sa svog imanja i redovno ih primjenjuje kako bi povećao plodnost tla. Livade, zemlja i usjevi koji na njoj rastu su posbno bogati nutrijentima. Na taj način beba dobiva zdravu i prirodno ukusnu hranu.

„Sve žitarice koje koristimo za Holle pahuljice prirodno sadrže spektar esencijalnih nutrijenata i vlakana jer koristimo samo cjelovite zrna. Uzgojene u harmoniji s prirodom, Demeter certificirane žitarice pune su okusa i vitalnosti. Tako možete biti sigurni da će vaša beba dobiti najviše blagodati u svakom zalogaju.“

Žitarice se kuhaju koristeći najnježnije metode i potom se fino usitnjavaju, što ih čini probavljivima za malu djecu.

„Naš glavni izvor vitamina, minerala i elemenata u tragovima su voće i povrće s Demeter certifikatom koje ima baš onakav okus kakav treba biti – pun autentičnih aroma“, pojašnjava Ferrara izbor glavnih sastojaka za popularne Holle kašice

Održivi od samog početka

U Holleu koriste slogan „održivi od samog početka“, čime ističu posvećenost održivim poslovnim praksama, od podržavanja ekološke poljoprivrede do razvoja lokalnih zajednica i farmera s kojima su u partnerstvima.

„Koristimo samo namirnice iz biodinamičkog ili ekološkog uzgoja, a istaknuo bih još 5 točaka kvalitete koje smatramo iznimno važnima kod izbora hrane za djecu:

  • Pri uzgoju sirovina za Holle kašice, formule i snackove, ne koristimo pesticide i umjetna gnojiva.
  • Bliska suradnja s uzgajivačima koji posjeduju Demeter certifikat jamči nam dugoročnu opskrbu visoko kvalitetnim sirovinama.
  • Iznimnu pažnju polažemo kontroli sastojaka naših proizvoda te imamo sustav kontinuirane kontrole kvalitete. Svaki pojedini proizvod provjeravamo kako bismo bili sigurni da zadovoljava najstrože zakonske kriterije i nutritivne standarde.
  • Za svaki Holle proizvod jamčimo da je bez genetski modificiranih organizama.
  • Nikada ne koristimo umjetne okuse, boje ili konzervanse te rafinirani šećer.“

Pogledaj cijelu ponudu divnih Holle proizvoda i za djecu biraj najbolje!

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)