Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
bio&bio tim

Petra Prka: Kvalitetan eko proizvod ključ je uspjeha

Pročitajte priču s OPG Prka Petra koja je dokaz da i limun može biti iz domaćeg organskog uzgoja.

Petra Prka: Kvalitetan eko proizvod ključ je uspjeha
Datum objave: 27.01.2020

Tko još ne voli limun? Prepun vitamina i izvrstan za osvježavajuće napitke, umake i najukusnije slastice... Petra Prka, vlasnica OPG-a s najsočnijim organskim limunom odgovorila nam je na par pitanja o počecima, izazovima i važnosti ekološkog uzgoja.

1. Kako je počela vaša priča?
Priča je započela 1994. godine kada je moj otac donio odluku da zapušteno poljoprivredno zemljište u Komiži na otoku Visu stavi u funkciju. Formiranje plantaže limuna desilo se temeljem saznanja da je Komiška uvala najpovoljnija mikrolokacija na cijeloj obali za uzgoj agruma.

2. Jeste li se na početku poslovanja susretali s preprekama i koje/kakve su to bile prepreke?

Moj otac je s velikim entuzijazmom i angažmanom premostio financijske prepreke i skeptičnost lokalnih "mudraca" u uspješnost projekta. Nažalost, njegov primjer nije potaknuo domaće ljude da krenu njegovim putem koristeći blagodati klime i današnju mogućnost korištenja EU fondova.

4. Kada ste prešli na ekološki uzgoj i zašto mislite da su eko limuni bolji za kupca?

Opg Prka Petra registrirala sam 2012. godine te sam nakon toga prešla na ekološku proizvodnju. Limun iz ekološkog uzgoja je neprocjenjiv jer se jedino tako mogu koristiti svi njegovi prebogati sastojci u soku i samoj kori.

5. Koji su vaši planovi u budućnosti?

Planovi za budućnost su i dalje redovito održavati plantažu limuna kako bi sačuvali visoki stupanj kvalitete, jer je jedino na taj način zagarantiran ključ uspjeha i velika potražnja na tržištu za samim proizvodom.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)