Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Vlasta Prohaska Jarec, Planetopija

Dr. Dispenza o meditaciji srčane koherencije

Saznaj kako postići srčanu koherenciju i koje su dobrobiti tog stanja, ali i kako može utjecati na stvaranje života kakvog želimo. 

Dr. Dispenza o meditaciji srčane koherencije
Datum objave: 29.11.2017

Dr. Joe Dispenza autor svjetskih bestselera Placebo ste vi i Stvorite novo ja, u svojoj najnovijoj knjizi Ostvari svoje neograničene sposobnosti opisuje kako možemo postići srčanu koherenciju i koje su dobrobiti tog stanja za zdravlje, ali i stvaranje života kakvog želite.

Kad združite jasnu misao s uzvišenom emocijom ili, drugim riječima, kad mozak i srce počnu surađivati i zajedno uđu u stanje koherencije i ravnoteže - čuda se događaju.

Treba njegovati pozitivne emocije bez obzira na okolnosti

Za srčanu koherenciju ključne su ono što dr. Dispenza zove uzvišene emocije - zahvalnost, uvažavanje, nadahnuće, sloboda, dobrota, nesebičnost, suosjećanje, ljubav i radost. Ove emocije treba njegovati i prakticirati neovisno o vanjskim okolnostima života.

Istraživači Instituta HeartMath uspjeli su najsuvremenijim osjetljivim mjerenjima zabilježiti koherentne obrasce u srčanim ritmovima kod ljudi koji su u meditaciji bili usredotočeni na svoje srce i pritom u sebi budili uzvišene emocije kao što su uvažavanje, radost, zahvalnost i suosjećanje. Suprotno je vrijedilo za stresne osjećaje, koji su uzrokovali inkoherenciju, neujednačenost i nepravilnost srčanih ritmova.

Važnost održavanja stanja radosti

Nažalost, mnogi svjesno ili nesvjesno svakodnevno prakticiraju osjećaje nezadovoljstva, gnjeva ili straha. Zašto umjesto toga ne bismo prakticirali uspostavljanje i održavanje stanja radosti, ljubavi i altruizma, pita nas dr. Dispenza i pokazuje kako to možemo učiniti.

Isprobajte ovu prekrasnu meditaciju otvaranja srca i kreiranja srčane koherencije koju prenosimo iz knjige Ostvari svoje neograničene sposobnosti:

Zatvorite oči, dopustite tijelu da se opusti i usredotočite pozornost na srce. Počnite udisati i izdisati iz središta srca te nastavite sve polaganije i sve dublje. Kad vam um odluta, vratite pozornost i svjesnost prsnom košu, srcu i disanju. Zatim, i dalje usredotočeni na četvrto energetsko središte (vaše srce) , oživite neke od uzvišenih emocija te i dalje dišite iz središta srca. Kad te emocije srca osjetite u području prsa, pošaljite tu energiju iz svojega tijela i povežite je sa svojom namjerom. Nastavite odašiljati tu energiju i namjeru posvuda oko sebe.

Započnite s deset minuta i pokušajte svakoga dana produljivati vrijeme prakse. Kad nakon nekog vremena uvidite kako je osjećati te uzvišene emocije u tijelu, možete cijeli dan meditirati otvorenih očiju. Mogli biste si čak podesiti podsjetnik na telefonu, da vas na to podsjeća četiri puta dnevno, a kad se oglasi, odvojite minutu ili dvije kako biste osjećali te uzvišene emocije.

5 ključnih dobrobiti srčane koherencije

  1. snižavanje krvnog tlaka
  2. poboljšavanje živčanog sustava
  3. hormonske ravnoteže i funkcioniranja mozga
  4. povećava mentalnu jasnoću te omogućuje bolje donošenje odluka
  5. uz istraživačka saznanja Instituta HeartMath, podaci dr Dispenze govore da održavanje emocija srca potiče zdraviju ekspresiju gena

Pridruži se Progressive radionici s Dr. Dispenzom

Dr. Dispenza održao je nedavno dva predavanja u Zagrebu u organizaciji Planetopije na kojem je bilo preko 1.200 ljudi. Zbog iznimnog interesa ponovno dolazi u Zagreb održati Progressive radionicu 16. – 18. veljače 2018. Saznaj više o radionici.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)