Saznaj zbog čega je fermentirana hrana blagotvorna za zdravlje cijelog organizma.
Mnogi stručnjaci potvrđuju kako je ravnoteža crijevne mikroflore ključ dobrog imuniteta i zdravlja. Fermentirana hrana najbolja je podrška tvojoj crijevnoj biološkoj raznolikosti i ravnoteži, a vrlo je jednostavna za pripremu i kombiniranje.
Vidi 5 dobrih razloga da uvrstiš fermentirane namirnice u svakodnevnu prehranu:
1. Fermentacijom se uvećava hranjiva vrijednost namirnica.
2. Dragocjeni enzimi bujaju tijekom procesa fermentacije te stvaraju okruženje puno probiotika, enzima i minerala važnih za zdravlje i ljepotu.
3. Fermentacijom biljaka dolazimo do dragocjenih veganskih probiotika koji će nam pomoći pri eliminaciji toksina.
4. Fermentirana hrana smanjuje želju za slatkim i čini nas sitijima.
5. Posljedica redovitog unosa fermentirane hrane je snažan imunitet i zdrav metabolizam.
POVRĆE
1. kiseli kupus
2. kimchi
3. čičoka / daikon
Ukiseljeno povrće lako je dodati obrocima, a donosi obilje probiotika i vlakana (tj. prebiotika, hrane za naše "dobre bakterije").
SOJINI FERMENTIRANI PROIZVODI
4. tempeh
5. miso
6. soja jogurt
Ove tri namirnice jednostavan su način da iz soje "izvučeš" dragocjene nutrijente i aminokiseline.
KRUH
7. organski kruh s kiselim tijestom
Za izradu takvog kruha koristi se fermentirana baza tj. starter koji pokreće značajnu biološku aktivnost koja pogoduje našem probavnom sustavu.
NAPICI
8. kombucha
9. eko pivo bez aditiva
U fermentiranim napicima pronaći ćeš osvježenje puno vitamina, enzima i drugih nutrijenata - za energiziranje i detoksikaciju.
PROVIOTIK IZ PELUDI VISIBABE
10. Proviotic
Za kraj smo ostavili posebnu poslasticu kojoj će se veseliti sve dobre bakterije u gastrointestinalnom sustavu! To je ujedno i najjednostavniji način kojim osiguravamo vitalnu crijevnu mikrofloru jer se radi o praktičnim kapsulama koje sadrže potpuno prirodne i veganske 'dobre mikroorganizme' izolirane iz peludi cvijeta visibabe i uzgojene na soku od ekološkog povrća.
Proviotic predstavlja novu generaciju kultura temeljenih na soju GLB44 Lactobacillus bulgaricus čija je djelotvornost i pozitivan utjecaj na mikrobiom dokazana kliničkim istraživanjima.
Još mnogo savjeta i recepata potražite u Planetopijinoj kuharici Fermentirano i s lakoćom napravite svoj kokosov kefir, fermentirani limun ili čili umak, kimchi i druge fermentirane delicije.
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2022 Impressum
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar