Funkcionalni napitci su više od hidratacije

Ljudsko se tijelo sastoji od čak 70 posto vode. A mozak, naš glavni biološki kompjuter, čak i u većem postotku. Hidratacija je stoga iznimno važna kako bi naš sofisticirani mehanizam funkcionirao besprijekorno i ostao zdrav.

12 razloga zbog kojih je hidratacija važna

 1. Osigurava bolju koncentraciju i mentalne funkcije
 2. Potiče i održava zdrav metabolizam
 3. Omogućava detoksikaciju i izbacivanje toksina
 4. Podržava proces mršavljenja kod prekomjerne tjelesne težine
 5. Održava ten zdravim i lijepim
 6. Usporava proces starenja kože
 7. Ublažava i sprječava glavobolju
 8. Sprječava konstipaciju
 9. Olakšava proces probave
 10. Sprječava grčenje mišića
 11. Podržava zdravlje zglobova
 12. Smanjuje mogućnost urinarnih infekcija

Funkcionalni napitci

Možeš se hidratizirati jednostavno – vodom, primjerice, s dodatkom limuna za dodatnu alkalizaciju, no vrijedi istražiti potencijale i osjetiti snagu funkcionalnih napitaka:

1. Prirodne infuzije

Jedan korak dalje u brizi prema tijelu je uživanje u apsolutnoj hidrataciji koju omogućavaju izotonični napitci koje, zbog fantastičnih svojstava, nazivano - infuzijama. To su prije svega: brezina, kokosova i javorova voda. Naravno bez dodanog šećera.

2. Superfood eliksiri

Za postizanje kvalitetne hidratacije, koja osigurava dodatne prednosti za zdravlje, isprobaj superfood napitke koji se laku mogu napraviti npr. od baze hladno maceriranog zelenog čaja ili vode s dodatkom, primjerice, spiruline, moringe, acai praha, kurkume ili nekog drugog superfood praha. Možeš dodati i chia sjemenke ako voliš gušću teksturu. Isprobaj naše favorite.  

3. Fermentirani probiotički napitci

Najbolji način za održavanje zdravlja probavnog sustava je uzimanje probiotika koji obnavljaju crijevnu mikrofloru i donose ravnotežu. Najbolji fermentirani probiotički napitci su oni koji sadržavaju kombuchu, pa svakako isprobaj ovaj, ali i jedinstven nepasterizirani probiotički napitak koji će te sigurno oduševiti. Vidi ih ovdje. Piju se malo i redovito, kao pravi eliksiri zdravlja.

4. Superfood smoothies

Ako si u fazi #nedamise, onda istraži ukusne i zdrave gotove smoothie napitke koje imamo na webu, u trgovinama ili u bio&bio cafeu. No, ako voliš blendati i istraživati okuse, teksture i djelovanje raznih napitaka, imamo savršenu smoothie formulu koja će ti omogućiti zanimljive nove kombinacije.

Klikni za savršen smoothie