Zavirite u novi Planetopijin priručnik koji donosi mnoštvo korisnih savjeta i zanimljivih informacija o dvadesetak najcjenjenijih ulja na svijetu.
Pročitajte prvi dio serijala o blagotvornom djelovanju biljnih hladno prešanih ulja gdje nam Vlasta iz Planetopije donosi zanimljive detalje iz novog i poučnog priručnika.
Nakon što smo bježali od masnoća kad god bi stigli, bogobojazno kupovali low fat proizvode i zlostavljali naše stanice uskraćivanjem esencijalnih nutrijenata, sada se često postavlja pitanje koliko ulja i masti trebamo u prehrani.
No, umjesto tog pitanja, bolje bi bilo najprije postaviti pitanje što nam je to potrebno iz ponekog ulja, a onda početi proučavati i učiti kako ga najbolje učiniti dijelom svakodnevne prehrane.
U potrazi za odgovorima pomoći će nam novo izdanje Planetopije Hladno prešana ulja u kojem ćete upoznati 20 zdravih, korisnih i slasnih ulja…
Danas je djevičansko kokosovo ulje u globalnom trendu i objavljuju se radovi koji hvale njegov pozitivan utjecaj na kardiovaskularno zdravlje, nešto što je bilo nezamislivo prije 10 – 20 godina. Također, rade se sistematska istraživanja o njegovom utjecaju na kosu i kožu, a dermatolozi objavljuju pozitivne rezultate kod blagog i umjerenog atopijskog dermatitisa.
Kokosovo ulje pravi je specijalitet u kuhinji i najviše se koristi u pripremanju azijskih jela, a zbog svog slatkastog okusa i prekrasnog posebnog mirisa, uz izuzetnu hranjivu vrijednost, sve je češći sastojak slatkih poslastica. Na ovome ulju slobodno možete pržiti!
Jednostavna domaća čokolada
1/2 šalice kokosovog ulja
1/3 šalice kakao maslaca
1 šalica kakaa u prahu
1/4 šalice agavinog sirupa ili 1 žličica stevije, ili po želji
prstohvat soli
U parnoj kupelji rastopite kokosovo ulje i kakao maslac. Sklonite s vatre pa polako dodajte agavin sirup, a onda žlicu po žlicu kakaa u prahu. Toplu smjesu rasporedite na papir za pečenje i pričekajte da se ohladi. Po želji možete u smjesu, dok je još topla, dodati čili u prahu, neko suho voće (do 1/4 šalice jer će postati premekano) ili orašaste plodove.
Više otkrijte u izdanju Planetopije: Hladno prešana ulja.
Iz ovog praktičnog priručnika saznajte:
· zašto su nam ulja potrebna i korisna
· koje su dobrobiti hladno prešanih ulja
· karakteristike i nutritivni sastav više od dvadeset ulja
· praktične savjete i recepte za upotrebu u kuhinji
· raznovrsne recepte za učinkovite prirodne kozmetičke pripravke
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2025 Impressum
Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar