Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Vlasta Prohaska Jarec, Planetopija

Hladno prešana istina o biljnim uljima, 1. dio

Zavirite u novi Planetopijin priručnik koji donosi mnoštvo korisnih savjeta i zanimljivih informacija o dvadesetak najcjenjenijih ulja na svijetu.

Datum objave: 12.02.2019

Pročitajte prvi dio serijala o blagotvornom djelovanju biljnih hladno prešanih ulja gdje nam Vlasta iz Planetopije donosi zanimljive detalje iz novog i poučnog priručnika.

Nakon što smo bježali od masnoća kad god bi stigli, bogobojazno kupovali low fat proizvode i zlostavljali naše stanice uskraćivanjem esencijalnih nutrijenata, sada se često postavlja pitanje koliko ulja i masti trebamo u prehrani.

No, umjesto tog pitanja, bolje bi bilo najprije postaviti pitanje što nam je to potrebno iz ponekog ulja, a onda početi proučavati i učiti kako ga najbolje učiniti dijelom svakodnevne prehrane.

U potrazi za odgovorima pomoći će nam novo izdanje Planetopije Hladno prešana ulja u kojem ćete upoznati 20 zdravih, korisnih i slasnih ulja

Kokosovo ulje za zdravlje i ljepotu

Danas je djevičansko kokosovo ulje u globalnom trendu i objavljuju se radovi koji hvale njegov pozitivan utjecaj na kardiovaskularno zdravlje, nešto što je bilo nezamislivo prije 10 – 20 godina. Također, rade se sistematska istraživanja o njegovom utjecaju na kosu i kožu, a dermatolozi objavljuju pozitivne rezultate kod blagog i umjerenog atopijskog dermatitisa.

Kokosovo ulje u kuhinji

Kokosovo ulje pravi je specijalitet u kuhinji i najviše se koristi u pripremanju azijskih jela, a zbog svog slatkastog okusa i prekrasnog posebnog mirisa, uz izuzetnu hranjivu vrijednost, sve je češći sastojak slatkih poslastica. Na ovome ulju slobodno možete pržiti!

Recept s kokosovim uljem

Jednostavna domaća čokolada

1/2 šalice kokosovog ulja
1/3  šalice kakao maslaca
1 šalica kakaa u prahu
1/4 šalice agavinog sirupa ili 1 žličica stevije, ili po želji
prstohvat soli

U parnoj kupelji rastopite kokosovo ulje i kakao maslac. Sklonite s vatre pa polako dodajte agavin sirup, a onda žlicu po žlicu kakaa u prahu. Toplu smjesu rasporedite na papir za pečenje i pričekajte da se ohladi. Po želji možete u smjesu, dok je još topla, dodati čili u prahu, neko suho voće (do 1/4 šalice jer će postati premekano) ili orašaste plodove.

Više otkrijte u izdanju Planetopije: Hladno prešana ulja.
Iz ovog praktičnog priručnika saznajte:

·  zašto su nam ulja potrebna i korisna
·  koje su dobrobiti hladno prešanih ulja
·  karakteristike i nutritivni sastav više od dvadeset ulja
·  praktične savjete i recepte za upotrebu u kuhinji
·  raznovrsne recepte za učinkovite prirodne kozmetičke pripravke

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)