Kategorije
Sanja Bosančić

Holle - odgovornost za buduće generacije

Švicarska tvrtka za proizvodnju dječje hrane Holle, već više od 80 godina proizvodi po eko načelima s potpunom posvećenošću održivim poslovnim praksama.

Holle - odgovornost za buduće generacije
Datum objave: 27.07.2017

Djeci želimo najbolje, često i sami počinjemo više razmišljati o zdravoj prehrani upravo kad postanemo roditelji. Djeca su budućnost, a da bi njihova budućnost bila održiva, važni su i naši svakodnevni izbori.

Otkad je osnovana prije više od 80  godina, švicarska tvrtka za proizvodnju dječje hrane Holle aktivno promovira ekološko poljodjelstvo kao jedinu održivu vrstu poljoprivrede. Zato sirovine (žitarice, voće, povrće…) dobavljaju isključivo organske ili biodinamičke kvalitete. Štoviše, Holle je jedan od prvih nositelja prestižnog Demeter certifikata, a njihov slogan "Održivi od samog početka" upućuje upravo na posvećenost održivim poslovnim praksama – od brige o sirovinama do završnih procesa u proizvodnji.

Plodnost tla

Ekološko poljodjelstvo podržava plodnost obrađivanog tla i osigurava razmnožavanje mikroorganizama. Povećava prirodnu otpornost tla na bolesti i štetočine te korijenje biljaka osigurava svim potrebnim nutrijentima. U konvencionalnoj poljoprivredi, ovaj je mikrosustav često ugrožen upotrebom mineralnih soli i sintetičkih gnojiva.

Protiv erozije

Organska su tla robusne strukture i nisu sklona erodiranju. No, erozija u Europi često je posljedica intenzivnog monokulturnog uzgoja.

Izbjegavanje monokultura

Organsko, a posebice biodinamičko poljodjelstvo, ne koristi monokulture. Dugoročno, one vode ka iscrpljivanju nutrijenata iz tla.

Održiv pristup vodi

Još jedna prednost ekološke poljoprivrede jest sposobnost tla da skladišti vodu pa je manja potreba za navodnjavanjem, više nutrijenata ostaje u zemlji umjesto da se ispire. Također, mnoge studije procjenjuju da ekoproizvodnja u cijelosti ili barem dijelom sprečava onečišćenje voda, koje se velikim dijelom povezuje s korištenjem kemikalija u konvencionalnoj poljoprivredi.

“Ekološko poljodjelstvo nije samo jedna od opcija, ono je nužnost koju smo prihvatili i usvojili prije 80 godina. Sve više konvencionalnih imanja počinje koristiti metode ekološkog uzgoja jer su uvidjela da se one dugoročno isplate.”

Cjelovit pristup poslovanju

Sociokulturalni i zdravstveni aspekti poljoprivrede također igraju veliku ulogu jer utječu i na potrošača i na one koji se bave poljoprivredom. Danas je neosporna činjenica da široko rasprostranjena upotreba pesticida ima negativan utjecaj na okoliš i zdravlje ljudi.

"Istinsku održivost možemo postići samo ako se neprestano trudimo činiti cjelovita unapređenja na društvenoj, kulturalnoj, ekonomskoj i ekološkoj razini," drže u Holleu.

Nekontaminirano i lokalno

Holle proizvodi ne sadrže supstance štetne za zdravlje, čak i ako su zakonom dozvoljene, a sirovine dobavljaju s regionalnih biodinamičkih i ekoloških gospodarstava, kad god je to moguće.

Bez GMO

Jamstvo su proizvoda bez GMO-a, ali i bez umjetnih aditiva, boja i konzervansa te granuliranog šećera.

Snaga partnerstva

Holle održava dugoročna i bliska partnerstva s uzgajivačima, što im osigurava besprijekorne sirovine te sljedivost.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)