Hrana koja potiče proizvodnju hormona sreće

Kada govorimo o hrani, ima mnogo načina da potakneš hormone sreće da kolaju tvojim krvotokom. 

Jedi više zelenog i to kratko kuhanog s maslinovim uljem i malo umeboshi umaka (svakako probaj ako još nisi) ili se baci na sirove zelene sokove na posebno zadovoljstvo svih stanica u tijelu. Ubaci i bananu zbog magnezija. A ako voliš grickati, neka to budu orasi koji su bogati omega 3 masnim kiselinama i bademi bogati magnezijem na kojima će ti mozak biti itekako zahvalan. 

Ako ni to nije dovoljno, začini život kajenskim paprom (chili) koji ubaci u svako jelo ako ti se sviđa ideja i voliš li to vruće.  Ovo stvarno djeluje i potiče proizvodnju serotonina a.k.a. hormona sreće.

OK prijedlozi su malo asketski, a možemo krenuti i dekadentnim putem. 

Zotter - austrijski Willy Wonka 

Čokolada! I to ne bilo kakva. Nego najbolja, rukom rađena, organska čokolada koju je osmislio totalni čokoladni freak: Josef Zotter.  On je nešto kao austrijski Willy Wonka koji smišlja lude i maštovite čokoladne recepture koje nikada ne zapisuje već je osobno prisutan u svojoj lijepoj čokoladnoj tvornici i usmjerava što i kako da se radi... 

Što kažeš na ove kombinacije: nougat krema s cijelim pistacijem, bijela čokolada s komadićima hrskavog meda, čokolada punjena pistacio kremom ili punjena marcipanom, kesten pire i rum, ružine latice, kardamommmmm...

Rapunzel - pioniri fair-trade organske čokolade 

Još jedan brand savršenih organskih čokolada je Rapunzel. Koriste samo fair-trade kakaovac i organski rapadura šećer. Kada bih morala odabrati jednu, onda bi to bila ova punjena najfinijom nougat kremom. Najbolja PMS-uša koju sam ikada probala i prirodno antidepresivno sredstvo. Moraš probati i ovu s nugatom i crnom čokoladom. :)