Kategorije
Sanja Bosančić

Hrana s Demeter certifikatom za osjetljiv dječji organizam

Za djecu biramo samo najbolje...I zato volimo Holle!

Hrana s Demeter certifikatom za osjetljiv dječji organizam
Datum objave: 18.07.2019

Sa sve češćom pojavom osjetljivosti djece na hranu, veći je i oprez roditelja u izboru kašica i prvih obroka za svoje mališane. Veliku ulogu pritom igra porijeklo, način obrade i izbora namirnica, stoga je čest odabir ekološka prehrana kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti za normalan razvoj djeteta, zbog utjecaja ostataka pesticida i ostalih toksina iz konvencionalno uzgojene hrane. Taj izbor podržavaju brojna istraživanja i stručnjaci, upozoravajući na važnost certifikata, među kojima se ističe Demeter.

"Jedna od najvažnijih blagodati koje organski uzgojena hrana pruža djeci jest ono što ona ne sadrži – niz poljoprivrednih kemikalija koje se upotrebljavaju u konvencionalnim metodama uzgoja", ističe poznata nutricionistkinja doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender.

Brojni su razlozi zašto su pesticidi iz hrane osobito nepoželjni za djecu.

"Mala djeca su osjetljivija na razvojna oštećenja izazvana ostacima pesticida, zbog ubrzanog rasta i metabolizma te zbog činjenice da unose velike količine hrane po kilogramu tjelesne mase. Primjena organski uzgojene hrane posebice ima smisla za dojenčad do godine dana budući da je do tada imunološki sustav posebno ranjiv", pojašnjava dr. Bender.

Prilikom odabira dječje hrane iz organskog uzgoja posebnu pažnju valja obratiti na oznake i certifikate.

"Certifikat Demeter jamči da je proizvod uzgojen po načelima biodinamičkog uzgoja, a standardi i zahtjevi koji se pritom moraju poštovati još su stroži od onih zakonski propisanih. Pritom se osim na finalni proizvod, veliki značaj stavlja i na očuvanje okoliša, bioraznolikosti i održivosti", zaključuje dr. Bender.

Dječja hrana švicarske Demeter kvalitete

Što znači proizvoditi hranu s Demeter certifikatom i koje su prednosti takve prehrane, istražili smo u švicarskoj tvrtki Holle koja više od 80 godina uživa povjerenje roditelja diljem Europe.

"Svako zrno različitih žitarica koje koristimo u našim kašicama za bebe prirodno sadrži niz esencijalnih nutrijenata i vlakana. Uzgoj u harmoniji s prirodom, žitarice s Demeter certifikatom pune su okusa i vitalnosti", ističe Angelo Ferrara iz švicarske kompanije Holle. "U Holleu koristimo samo cjelovite žitarice, tako ste sigurni da će će vaša beba dobiti maksimum hranjivosti pri svakom zalogaju."

Upotreba umjetnih pesticida i gnojiva te GM tehnologije strogo je zabranjena u Demeter uzgoju, u biodinamičkoj poljoprivredi, kao i dodavanje umjetnih aditiva u proizvodnji. Stoga se u Holleu koriste samo namirnice organskog porijekla koje dolaze s Demeter farmi i polja. Žitarice se ondje kuhaju koristeći najnježnije metode, a onda se melju na fino kako bi bile probavljive. Voće i povrće glavni im je izvor vitamina, minerala i elemenata u tragovima.

Za djecu biramo najbolje

Holle ponuda uključuje dojenačke formule na bazi organskog punomasnog kravljeg mlijeka bez glutena i bez dodanog šećera te dojenačku prijelaznu formulu od kozjeg mlijeka (za bebe sklone alergijama).

Za stariju djecu u ponudi su organske pahuljice od cjelovitih žitarica, hrana u staklenkama od voća i povrća sa ili bez žitarica.

Holle nudi i izbor pahuljica i kašica bez glutena. Jedan od najčešćih izbora roditelja je hranjivo ulje za dohranu, bogato omega 3 i omega 6 masnim kiselinama.

Istražite Holle svijet i ponudite svom djetetu najbolju hranu od samog početka.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)