Kategorije
bio&bio tim

Ima li tvoj energetski snack supermoći?

Saznaj zašto su aktivirani orašidi pravo otkriće

Ima li tvoj energetski snack supermoći?
Datum objave: 14.03.2022

Odluka je pala. Hraniš se zdravo i nema više brzih rješenja iz pekarnice. A da bi ta priča uspjela, ima jedan važan trik! Uvijek uz sebe trebaš imati mali, ali moćan obrok koji će te spriječiti da odlutaš do prve pekarnice.

Vrlo popularni u tom poslu su energetski barovi. Međutim, vrlo je važno čitati sastav jer se u nekima krije gomila šećera, umjetnih aroma, pojačivača okusa i drugih aditiva.

Najbolji među zdravim snackovima sadrže 'aktivirane orašide', a što su aktivirani orašidi i koje su njihove supermoći, saznaj u nastavku.

Ovo će te posebno zanimati ako te od običnih orašastih plodova 'šarafi' u želucu.

Aktivacija orašida čini ih probavljivijima

Aktivacija je proces namakanja orašida u vodi u trajanju od 12 ili maksimalno 24 sata kojim se potiče klijanje, nakon čega se dehidriraju na blagoj temperaturi, do 40°C.

Na taj se način smanjuje količina škroba te eliminira fitična kiselina. Ona je korisna za orašaste plodove jer sprječava prerano klijanje no u našem organizmu zaustavlja normalnu funkciju probavnih enzima i normalnu apsorpciju minerala, vitamina i proteina iz hrane.

Zbog toga su neaktivirani orašasti plodovi teško probavljivi, pogotovo oni s čvrstom korom, poput badema.

Aktivacijom orašasti plodovi postaju:

  • lako probavljivi
  • hranjiviji
  • ukusniji

Ako ti orašasti plodovi teško padaju na želudac, preporučujemo ti da probaš funkcionalne Green&More energetske barove i kolačiće jer sadrže upravo takve aktivirane orašide.

Baciš li oko na deklaraciju, vidjet ćeš da je udio aktiviranih orašida vrlo velik, što ti osigurava izvor vrijednih i biodostupnih bjelančevina i to u kombinaciji s voćem koje je sušeno posebnim postupkom liofilizacije (sušenje u smrznutom stanju) čime su sačuvani vrijedni nutritivni sastojci i izvrsna prirodna aroma. Tu su i fini začini te agavin sirup kao prirodni zaslađivač.

Evo još 5 dobrih razloga zašto volimo Green&More funkcionalne energetske barove i kolačiće:

  1. organski sastojci
  2. raw kvaliteta
  3. bez glutena
  4. veganski
  5. fantastičan okus

Bez obzira koji od atraktivnih kombinacija aktiviranih barova i kolačića Green&More odabereš, svi će ti osigurati biodostupne proteine, vitamine, minerale, enzime i sve to - bez osjećaja težine. Nama je takav pametan snack pravo otkriće!

Pogledaj ih sve

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)