Kategorije
Dragana Klarić, stručnjakinja za prirodnu kozmetiku

Istine i zablude o (prirodnoj) kozmetici

Važno je kakvu kozmetiku koristiš jer organizam apsorbira sve sastojke pa je najbolje odabrati one neškodljive. I pripazi - kada je na deklaraciji navedeno samo "prirodna" kozmetika, to možda ne znači ono što se nadaš ako ne postoje certifikati koji jamče organsku kvalitetu i zaista prirodne sastojke.

Istine i zablude o kozmetici
Datum objave: 16.03.2017

Svakoga dana, prosječna žena, nanosi na/u svoje tijelo stotine različitih kemikalija u obliku kozmetičkih proizvoda. 

Iako svaki proizvođač na tržište treba plasirati sigurne proizvode, a pri njihovom kreiranju koristi listu dozvoljenih sastojaka (koja, usput, nije jedinstvena za cijeli svijet jer postoje regionalni zakoni), mnogi zanemaruju činjenicu da većina sirovina koje se koriste u kozmetici nisu detaljno ispitane i ne zna se koje su posljedice njihove dugotrajne i svakodnevne upotrebe, osobito pri korištenju većeg broja kozmetičkih proizvoda.

Mnoge od tih kemikalija su izravno ili neizravno povezane s hormonalnim poremećajima, oštećenjima DNA, pa čak i karcinomima.

Otrovni poljubac

Jeste li znali da:

  • Prosječna žena tijekom svog života pojede 1,5 a prema nekim istraživanjima i do 2,5 kg ruža/sjajila za usne.
  • Konvencionalni ruževi te takozvana "prirodna kozmetika", koja uopće ne posjeduje certifikate koji bi je svrstali u prirodnu kozmetiku, često sadrže boje u kojima se nalaze teški metali koji se nakupljaju u pojedinim organima, a mogu imati štetne posljedice na naše zdravlje.
  • Istraživanja provedena u SAD i Europi pokazala su da veliki broj ruževa i sjajila za usne, poznatih svjetskih brendova (čak i luksuznih), sadrži olovo, za koje nema sigurnih doza (toksično je i u malim koncentracijama). Neke države dozvoljavaju određenu koncentraciju olova u gotovom proizvodu: 20 mg/kg (Njemačka) odnosno 10 mg/kg (Kanada). Olovo je neurotoksično, povezuje se sa smanjenjem plodnosti kod muškaraca i žena, menstrualnim tegobama i remećenjem ravnoteže hormona u organizmu. 
  • Na olovo su posebno osjetljiva djeca pa dobro razmislite prije nego im date sjajilo ili ruž da se s njima poigraju.
  • Uz olovo se u ruževima često nalaze i drugi teški metali poput kroma, kadmija, arsena, žive, mangana, aluminija i drugih -  povezuju se s demencijom, gubitkom pamćenja, depresijom, pojavom karcinoma, oštećenjem bubrega i pluća te drugim zdravstvenim tegobama. 

Prirodna i organska kozmetika, za razliku od konvencionalne, ne sadrži sintetske boje već prirodne mineralne pigmente koji se stapaju s tonom tena osobe koja ih nosi naglašavajući tako individualnu ljepotu.

Dr. Hauschka ruževi – čista ljepota bez straha od otrova 

Želite li istovremeno naglasiti prirodnu ljepotu svojih usana i zaštititi svoje zdravlje, isprobajte prekrasne ruževe za usne iz nove Dr. Hauschka make-up linije. 

Bogata kompozicija mineralnih pigmenata, ljekovitih biljnih ekstrakata, biljnih ulja i voskova savršena su njega za vaše usne koje, ovisno o željama te izboru nijanse, mogu izgledati suptilno i nježno ali i zavodljivo i glamurozno.

Podsjećam da novi Dr. Hauschka make-up, osim ruževa za usne, nudi i kozmetičke pripravke za oči i ten koji će vas oduševiti bogatstvom i intenzitetom boja, laganom teksturom te kvalitetom sastojaka.  Cijela Dr. Hauschka linija make-upa posjeduje certifikat za prirodnu i organsku kozmetiku – NaTrue koji jedini jamči istinsku prirodnost sastojaka. 

Pogledajte cijelu make- up kolekciju Dr. Hauschka

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)