Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Irina Zafranović

Iza kulisa ili kako biramo samo najbolje

Već nas deset godina motivira podrška i povjerenje naših kupaca koji znaju da za njih uvijek biramo samo “najbolje što nam Priroda može pružiti”. Pročitajte na koji način odabiremo proizvode, koje kriterije trebaju ispunjavati i tko o tome odlučuje.

Iza kulisa ili kako biramo samo najbolje
Datum objave: 12.07.2013

Temeljne vrijednosti bio&bio tima sumiraju sve u što strastveno vjerujemo. Ukratko, biramo samo najbolje tek nakon što se sami uvjerimo u kvalitetu i to od iskusnih i pouzdanih partnera i dobavljača. Evo kako to u praksi izgleda, uz mali uvod...

Eko certifikat ponekad nije dovoljan
Obzirom da je tržište organskih proizvoda u stalnom porastu, tako se povećavaju i površine na kojima se uzgajaju različite kulture. Trebaju godine, praksa i iskustvo da se dobije zaista kvalitetna žitarica, mahunarka ili povrtnica jer je potrebno uskladiti cijeli niz faktora koji utječu na finalnu kvalitetu namirnice (svako tlo je različito, kao i mikroklimatski uvjeti).

Naravno, to za posljedicu ima i različitu kvalitetu samih namirnica bez obzira što sve mogu imati certifikat organskog uzgoja. Tako npr. nije svaka organski uzgojena smeđa riža iste kvalitete. Konkretno, može se različito „ponašati“ tijekom kuhanja, te u konačnici imati više ili manje zadovoljavajući okus, što je itekako bitno.

Strogi žiri doma u kuhinji
Kada nabavljamo namirnice poput žitarica, mahunarki, sjemenki i sl., tim dobiva uzorke koje treba testirati u vlastitoj kuhinji i to pred strogim žirijem (familija naravno :)

Ponekad na testiranje dobivamo namirnice koje imaju povoljniju nabavnu cijenu od onih koje trenutno imamo. Naravno, na prvu pomislimo: super, to znači da ćemo imati i povoljniju prodajnu cijenu. No, naravno ništa bez prethodnog testiranja. Dakle, nas nekoliko (i naša iskusna direktorica) dobijemo uzorke za testiranje u svojoj vlastitoj kuhinji i tek tada ide „presuda“.

Nije svaka riža ista
Nedavno smo imali takav slučaj s ponuđenom smeđom rižom. No, kada smo je skuhali kod kuće i nakon što je prošla strogi obiteljski sud :) jednostavno nije zadovoljavala naše kriterije (bila je nekako „pjeskovita“, pregnjecava i nije imala onaj puni okus zbog kojeg je volimo). Ekipa koja je kod kuće testirala se okupila, komentirali smo dojmove i donijeli zaključak. Bez obzira na povoljniju cijenu, odlučili smo: neće ići! Stvar je vrlo jednostavna: ono što ne zadovoljava naše kriterije i što sami ne želimo jesti, ne želimo nuditi niti našim kupcima. Radije neka smeđa riža bude 50 lipa ili kunu skuplja, ali barem znamo da je vrhunska – sjajnog, punog okusa i da se u njoj uživa!

Ne nudi drugima ono što sam ne želiš
Cijeli bio&bio tim zapravo spada u kategoriju vjernih kupaca, pa je i logično da krećemo od sebe. Uvjereni smo da to ostali kupci znaju prepoznati. Naša je obveza najboljim odabirom pokazati koliko nam je stalo održati povjerenje koje nam je ukazano.

Dakle, činjenica da je neki proizvod organski, jednostavno nije dovoljna! Bitno je da cijela priča „štima“, tj. da kvaliteta na svim razinama bude zadovoljena. Od samog proizvoda do ugleda i pouzdanosti dobavljača.  Upravo zato biramo partnere koji imaju dugogodišnje (često i pionirsko) iskustvo i kojima je također ultimativni cilj -  beskompromisna kvaliteta.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)