Kategorije
bio&bio tim

Izbjegavaj pesticide i neurotoksine - biraj organsko

Svježe lubenice, jagode, breskve, krastavci, rajčice, marelice... donose nam miris ljeta, osvježenje i obilje vitamina, pogotovo kad ih jedeš sirove. No, hrana je „lijek“ samo ako je bez pesticida, neurotoksina, GMO-a i ostalih štetnih tvari koje ti mogu ugroziti zdravlje.

Izbjegavaj pesticide i neurotoksine  - biraj organsko
Datum objave: 11.06.2018

Svježe lubenice, jagode, breskve, krastavci, rajčice, marelice... donose nam miris ljeta, osvježenje i obilje vitamina, pogotovo kad ih jedeš sirove. No, hrana je „lijek“ samo ako je bez pesticida, neurotoksina, GMO-a i ostalih štetnih tvari koje ti mogu ugroziti zdravlje.

Iz godine u godinu, izvještaji Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) upozoravaju na rizike od pesticida u hrani na EU tržištu. Pesticidi, poznato je, mogu izazvati kožne reakcije, alergije, probleme s disanjem i druge tegobe, stoga su upravo ljetne kulture – osjetljivo voće i povrće, uvijek u tzv. „dirty dozen“ skupini, odnosno među namirnicama za koje svakako trebate tražiti eko certifikat. 

Zaštita potrošača

Ako znamo da se u konvencionalnoj poljoprivredi u svijetu godišnje troši oko 1,5 milijarda pesticida, pitanje je kako se zaštititi?

Organska je hrana dokazano nutritivno superiornija i sigurnija, a pri njezinu se uzgoju ne koriste štetni pesticidi i neurotoksini niti koristi genetski inženjering ili GMO. Organski uzgoj podrazumijeva striktna pravila, koja se potvrđuju certifikatom. Ispravno označavanje, distribucija i komunikacija organskih proizvoda važan je element zaštite potrošača – uvijek tražite oznaku ekoproizvoda, odnosno potvrdnicu o ekološkom uzgoju.

Organsko bez kompromisa

Najveći izbor organskog voća, povrća i dnevnih eko namirnica nalazi se upravo u bio&bio trgovinama- prva smo domaća trgovina koja se od početka odlučila za proizvode isključivo s eko certifikatom.

„Svaki dan radimo na tome da osiguramo najkvalitetnije svježe namirnice iz organskog uzgoja. 100% organske, bez kompromisa. Osim što su ukusne, ne želimo sebe i kupce trovati pesticidima, neurotoksinima, GMO-ima..“, pojašnjava vlasnica trgovina, Jadranka Boban Pejić. „Pritom uvijek prednost dajemo namirnicama iz domaćeg organskog uzgoja i kad god je dostupno, biramo hranu od naših eko partnera. Tako sada u ponudi imamo više od 1000 hrvatskih ekoproizvoda, što je rezultat našeg dugogodišnjeg projekta osnaživanja domaćih partnerstava“.

Istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj 25% kupaca radije bira organske proizvode, ali ih često ne znaju prepoznati.

Ne brini, jamčimo ti 100% organski asortiman koji uvelike olakšava izbor u kupnji sigurne i kvalitetne hrane, a bio&bio savjetnici su ti uvijek na raspolaganju da ti pojasne sve što treba vezano za organske standarde kvalitete.

Pogledaj bioGRAFIKU nakon koje će ti neke stvari sigurno biti jasnije. 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)