Kategorije
Vlasta Prohaska

Knjige koje će vas inspirirati da promijenite svoj život na bolje

Jeste li ljubitelj knjiga s nezasitnim apetitom za dobrim, pametnim i korisnim štivom? Onda su ovo knjige za vas!

Knjige koje će vas inspirirati da promijenite svoj život na bolje
Datum objave: 08.11.2023

Naše peporuke donose vam 10 naslova koji neće samo zadovoljiti vašu glad za dobrom knjigom nego ćete im se sasvim sigurno vraćati zbog pregršt korisnih i vrijednih informacija i savjeta. No zadržite još malo pažnju na ovom uvodu jer imamo posebnu pogodnost za vas – 20% popusta ne samo na ovih 10 knjiga, već na sve knjige u izdanju Planetopije.

Uzmite svoje naočale za čitanje i zabilježite svoje favorite iz Planetopijinog svijeta znanja i inspiracije jer sniženje traje do 12.11. u svim bio&bio trgovinama kao i online.

 

Michael E. Long, Daniel Z. Lieberman 

NEZASITNA MOLEKULA

Kako samo jedan kemijski spoj u mozgu potiče ljubav, seks i kreativnost – i kako će on odrediti sudbinu ljudske vrste
 

Zašto smo opsjednuti onim što želimo, a dosadi nam kad to dobijemo? Zašto se ljubav tako brzo promijeni iz strasti u ravnodušnost? Zašto su neki ljudi zagriženi liberali, a drugi nepokolebljivi konzervativci? Odgovor leži u dopaminu. Dopamin nam je na početku omogućio da preživimo kao vrsta. Sada, tisućama godina kasnije, izvor je našeg svakodnevnog ponašanja, razvoja civilizacije i kulture, ali i naše mračne strane. U ovoj izvanrednoj knjizi, koja je pravi bravado kroz znanost i čita se bez daha poput napetog trilera, psihijatar Daniel Z. Lieberman i predavač Michael E. Long predstavljaju dopamin u najboljem i najgorem svjetlu. Uz niz primjera iz svakodnevnog života, anegdota i bizarnih znanstvenih eksperimenata objašnjavaju djelovanje dopamina te nam nude neobičan uvid u mračnu stranu ljudskog ponašanja i slave vrhunce kreativnosti i genijalnosti.

 

Gretchen Rubin
ŽIVOT U PET OSJETILA

Kako nam čula obogaćuju život
 

Gretchen Rubin, autorica velikog svjetskog hita Projekt sreća, u svojoj novoj knjizi otkriva neočekivane radosti koje nam pružaju pet osjetila: užitak gledanja, milinu slušanja, zavodljivost mirisanja, slast kušanja i ushit dodirivanja. U knjizi koja sažima spoznaje iz njezinog godinu dana dugog eksperimenta objedinila je znanstvena istraživanja, filozofiju, literaturu i vlastita iskustva te uvide dobivene iz svakodnevnih posjeta muzeju Metropolitan. Njezino je pitanje: možemo li svaki dan proživjeti svjesno, smisleno, radosno i povezano – jer u našem užurbanom životu čula nam nude trenutno olakšanje, odmor i užitak fizičkog svijeta, ali i način da osjetimo pa i dodirnemo ono onkraj osjetila.

 

Melissa Urban

POSTAVITE ZDRAVE GRANICE

Sačuvajte energiju i zaštitite svoje mentalno zdravlje

Obzirno postavljanje zdravih granica ponekad jedini način da sačuvamo energiju, vodimo brigu o onima koje volimo, a da pritom ne žrtvujemo svoje zdravlje i sreću. Kako se prestati opravdavati, umanjivati osjećaje i ispričavati se za nešto što ne želite kako bi vaši odnosi postali kvalitetni, zdravi i ispunjavajući, tema je ove knjige. Više od 100 primjera pomoći će vam da postavite granice u odnosu sa šefom i kolegama, ljubavnim partnerom, roditeljima i svojtom, prijateljima, susjedima, strancima i samim sobom; praktični savjeti daju nam smjernice o jasnom komuniciranju vlastitih potreba uz savjete o uspješnom nošenju s osjećajem krivnje, pritiskom i neprimjerenim ponašanjem, te tehnike za razvoj zdravih navika u vezi s hranom, alkoholom, tehnologijom.

 

Thich Nhat Hanh

STRAH

Mudrost za najteže trenutke


Čak i ako imamo sve uvjete za sreću, život je nepotpun ako se usredotočimo na prošlost ili se brinemo zbog budućnosti. Svi osjećamo strah, ali možemo naučiti kako izbjeći da nam on oblikuje i kontrolira život. Najpoznatiji zen budistički učitelj Thich Nhat Hanh istražuje podrijetlo našeg straha i osvjetljava put prema miru i slobodi kroz praksu svjesnosti. O izvornom strahu, otpuštanju strahova od budućnosti, o preobražavanju straha u ljubav uz jasan opis praksi za preobrazbu straha poput vježbi disanja ili metta meditacije, ovu malu knjigu čini velikim vodičem za umirivanje straha.

 

Jay Shetty

8 PRAVILA LJUBAVI

Kako je pronaći, zadržati i pustiti
 

Umjesto da o ljubavi govori kao o eteričnom konceptu ili zbirci klišeja, Jay Shetty, autor bestselera Razmišljaj kao redovnik, u novoj knjizi nudi konkretne korake koji će nam pomoći da razvijemo potrebne vještine kako bismo prakticirali i njegovali ljubav bolje nego ikad dosad. Nadahnut vedskom mudrošću i suvremenom znanošću, objašnjava cijeli proces veze; od prvih spojeva preko zajedničkog suživota pa sve do prekida i novog početka te nam pokazuje kako izbjeći lažna obećanja i površne partnere. Uz pomoć Shettyjevih osam pravila, možemo voljeti sebe, svog partnera i svijet bolje nego što smo ikada mogli zamisliti.

 

Fiona Lamb

MEDITACIJA ZA SVAKI DAN

Kreativne vježbe i vizualizacije za promjenu raspoloženja
 

Mnogi od nas misle da ne znaju meditirati, ali ovlaštena hipnoterapeutkinja Fiona Lamb pokazat će vam da to nije istina. Uz vođene vježbe koje traju od 5 do 10 minuta i organizirane su prema raspoloženjima, otkrit ćete kako mali pomaci mogu dovesti do velikih promjena. Bilo da se osjećate tjeskobno, zabrinuto ili pod stresom, u ovoj knjizi pronaći ćete vježbe i alate koji će probuditi reativni dio vašeg uma na produktivan i blagotvoran način. Ova praksa uključuje vizualizacije, metafore i afirmacije koje će vas opustiti, pomoći vam da razvijete samosvijest i osjećate se sigurno, smireno i motivirano.

 

Jeniffer Freed

KARTA TVOJE DUŠE

Kako vam psihološka astrologija može pomoći da zasjate punim sjajem


Doktorica psihologije i cijenjena astrologinja u ovoj nam knjizi pokazuje kako da sami otkrijemo svoje jedinstvene darove i zablistamo u punom sjaju. Kad naučimo u sebi prepoznavati četiri elementa koje svi nosimo u sebi – vatru, zemlju, zrak i vodu – možemo iskoristiti njihovu moć kako bismo najbolje izrazili svoje urođene kvalitete i razvili one elemente koji su u nama manje prisutni. Praktične vježbe, upitnici za samoprocjenu i učinkovite strategije otkrivaju naš jedinstveni pristup najvažnijim područjima života, od toga kakav prvi dojam ostavljamo do ljubavi i kreativnosti, od novca i zdravlja do duhovnosti.

 

Dr. Jeffrey Rediger
RADIKALNO OZDRAVLJENJE

Revolucionarna znanost koja mijenja paradigmu mogućeg

 

Uvidjevši da klinička ispitivanja spontane remisije ne postoje, dr Rediger, psihijatar i profesor na Harvardu, započeo je vlastito istraživanje koje ga je odvelo u centre za iscjeljivanje diljem svijeta te je intervjuirao brojne osobe koje su ozdravile od neizlječivih bolesti. Nakon skoro dva desetljeća nastao je ovaj jedinstveni vodič za ozdravljenje i prevenciju u kojem otkriva obrasce koji stoje iza iscjeljenja te iznosi fizičke i mentalne principe povezane s oporavkom. Naša percepcija mijenja naše iskustvo pa čak i naše fizičko tijelo i stoga, uz iscjeljenje imunološkog sustava, promjene prehrane i načina nošenja sa stresom, iscjeljenje našeg identiteta može biti najbolji alat za oporavak. Ova knjiga utire put novim pogledima na ozdravljenje i pomoći će vam da ojačate vlastito zdravlje i vitalnost.

 

Tero Isokauppila, Danielle Ryan Broida

ADAPTOGENI

Iscjeljujuća moć superbiljaka i gljiva
 

Izvrsta vodič o 21 najmoćnijem adaptogenu, od onih udomaćenih kao što su kurkuma, ginseng i kakao, do manje poznatih, ali danas lako dostupnih, među kojima su reiši, ašvaganda i gotu kola, u kojem ćete pronaći provjerena saznanja i preporuke za uzimanje i odgovore na pitanja kada, kako i zašto uzimati adaptogene.

Knjiga donosi kategorizaciju za lakše snalaženje: adaptogeni za obranu koji su najbolji za potporu imunosnom sustavu i za ljepotu, adaptogeni za postizanje rezultata – za energiju i koncentraciju, i adaptogeni za obnavljanje – za ublažavanje stresa i dugovječnost. Bilo da patite od kroničnog umora, tjeskobe, probavnih tegoba ili autoimunih bolesti ili jednostavno želite osnažiti svoj organizam i održavati optimalno zdravlje i vitalnost, ova će vam knjiga pomoći da odaberete najbolje adaptogene za sebe i uspješno ih uvedete u svoju svakodnevnu rutinu.

 

Dr. Joel Fuhrman
PRIRODNA RJEŠENJA ZA DIJABETES

Revolucionarni plan prehrane za prevenciju i ozdravljenje

 

Jedan od vodećih stručnjaka preventivne medicine i autor uspješnice Superimunitet, osmislio je program prehrane koji je pomogao mnogim oboljelima od dijabetesa tipa 2 da smanje ili čak prestanu uzimati lijekove i značajno poboljšaju kvalitetu života. Fuhrman bazira svoj program na indeksu ukupne hranjive gustoće, koji kvalitetu hrane određuje prema količini mikronutrijenata koje sadrži (vitamini, minerali i fitokemikalije) po kalorijama, količini makronutrijenata (masnoće, ugljikohidrati i bjelančevine) te količini potencijalno toksičkih tvari (primjerice transmasnoće). Ovaj način prehrane pruža novi pogled na zdravlje oboljelima od dijabetesa.

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)