Saznajte što je kuzu, kako djeluje na organizam i na koji ga način možete koristiti.
Jedan od najvažnijih i “najtestiranijih” sastojaka u narodnoj medicini Dalekog istoka je kuzu, prah korijena ove snažne divlje biljke.
Kuzu pomaže alkaliziranju krvi, a poznato je da je lužnato (alkalno) stanje krvi neophodno za održavanje dobrog zdravlja. Prah ovog korijena pomaže i u očuvanju i jačanju dobre probave (pogotovo kod proljeva), a koristi se i kao pomoć kod prehlade, gripe i temperature te u svim stanjima povezanim s pretjeranom acidozom (kiselošću).
Kuzu izgleda poput bijelih grumenčića krede koji se vrlo lako rastope u mlakoj i/ili hladnoj vodi.
Neutralnog je okusa koji se lako uklapa i u slane i u slatke okuse pa se koristi kao zgušnjivač za različita jela, od juha do deserta.
Kada se izdrobi u prah (vrlo jednostavno žličicom ili u mužaru), može se koristiti i kao puder za kožu (kod npr. pelenskog osipa, osipa od znojenja, uboda ili npr. vodenih kozica). Smanjuje crvenilo i iritaciju te pomaže oporavak kože.
Povrće koje se uroni u prah kuzua bit će hrskavije pri prženju.
Obično se koristi jedna čajna do jedne jušne žlice na šalicu tekućine (za napitke) te od jedne do dvije jušne žlice za zgušnjavanje umaka i/ili deserta. Kuzu je uvijek je potrebno razmutiti u malo hladne vode prije dodavanja u jelo ili napitak.
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2022 Impressum
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar