Macom protiv umora i PMS-a

U inbox je stigao (još jedan) mail zadovoljne uživateljice maca praha koji me potaknuo da podijelim s tobom nekoliko savjeta i prokomentiram nekoliko "često postavljanih pitanja" u vezi korištenja maca praha. Evo maila:


„Kupila sam nedavno u vašoj trgovini maca prah u želji da riješim probleme sa štitnjačom. Fantastično mi organizam reagira, prezadovoljna sam. Molim vas samo info. Moram li baš napraviti pauzu nakon 3 mjeseca uzimanja? Bojim se da mi se u tom periodu neuzimanja ne vrate umor, pospanost i ostali simptomi štitnjače koji su me mučili. I.B.“

Superhrana s pokrićem 


Prah korijena mace ubrzo je postao jedan od naših bestsellera jer se djelovanje može osjetiti već nakon nekoliko dana korištenja. Konkretno, razina energije je poboljšana, a smanjenje umora, iscrpljenosti i anksioznosti je znatno.
Važno je spomenuti da je maca prah sastavni dio svakodnevne prehrane stanovnika Južne Amerike koji ga dodaju u tijesto za kruh, pogačice, kolače, žitne kaše i napitke. Dakle, zapravo se ne radi o dodatku prehrani već o (super) hrani koja zbog svojih iznimnih nutritivnih svojstava zaista zaslužuje ovaj moćan naziv. Dakle, generalno, nije nužno raditi pauze prilikom uzimanja, pogotovo ako osjećaš da ti čini dobro. 


Macu je moguće zavoljeti 


Prvi susret s okusom praha južnoameričkog maca korijena obično je traumatičan, no ubrzo se ekipiramo u dvije grupe: 1. „Mrzim okus i miris ali sviđa mi se kako djeluje“ i 2. „Volim okus, miris i djelovanje“. Ovi iz druge grupe su vjerojatno ranije otkrili da blendanje s bananom, kakao prahom i zobenim mlijekom rješava sve probleme grupe 1. No, ima i pravih fanova kojima predlažem ovaj recept:

MACA CAPPUCCINO​
1 žlica maca praha
1 žličica javorovog ili agavinog sirupa
2 dcl zobenog mlijeka
malo cimeta ili bourbon vanilije po želji

Maca prah kratko tostirati na tavi. Sve sastojke izmiksati u blenderu, preliti u posudu i zagrijati na laganoj vatri dok se napitak ne počne pjeniti. Naravno, dodatkom kakao praha, ovaj će topli energetski napitak postati prihvatljiv i „hejterima“. :)


Vrijedi probati. Javit nam nove prijedloge recepata s macom ili ih podijeli na bio&bio Facebook stranici. Uvijek volimo čuti tvoje ideje i impresije. :)