Kategorije
Tamara Dabić

Makronova – mjesto nadahnuća i učenja za život

„Učenje za život je učenje o vlastitim potencijalima, i našim izvornim sposobnostima, te o tome kako ih podržati, osnažiti i ispoljiti.“ Saznaj zašto se mnogi vraćaju u Makronovu po novo nadahnuće.

Makronova – mjesto nadahnuća i učenja za život
Datum objave: 25.02.2014

Čovjek uči dok je živ – znamo reći kad nam život donese neku pouku. No, to nije samo izreka, već i potpuna istina. Od trenutka rođenja, do trenutka kada napuštamo ovaj svijet – učimo.

Učenje kao prirodna potreba
Kroz rano djetinjstvo, usvajamo sve ono što nam je potrebno kako bismo zadovoljili potrebe i uspostavili komunikaciju sa svijetom oko sebe. Kroz školovanje učimo različite činjenice i usvajamo znanja, o različitim područjima života, djelovanja i znanstvenim područjima. Ako odrastamo u podržavajućoj okolini, osim obaveznih i propisanih znanja, učimo i usvajamo ono što odgovara našim (stvarnim) interesima i znatiželji.
Kad dođemo do trenutka života kada se oslanjamo uglavnom na vlastite izbore (a to je trenutak koji nije određen specifičnim godinama), tada nastupa idealno vrijeme da zadovoljimo svoju potrebu za učenjem. Ne znam jeste li kada o učenju razmišljali kao o potrebi, no kod čovjeka zaista jest prisutna potreba za učenjem, usvajanjem novog znanja i iskustva. I, po njoj se međusobno razlikujemo. Potreba za učenjem ujedno je i odraz naše zdrave znatiželje, potrebe za istraživanjem, otkrivanjem novog, naše fleksibilnosti i prilagodljivosti na svakodnevne situacije, pa u konačnici i pokazatelj naše vitalnosti i zdravlja.

Što je „učenje za život“
Učenje za život, za mene je učenje o povezanosti čovjeka s prirodom i o našem međusobnom utjecaju jedno na drugo.  To je učenje o tome kako biti odgovorno biće na našem (jedinom) planetu i razvijati jednaku brižnost prema sebi, kao i prema svemu ostalom što postoji oko nas. To je učenje o tome kako prepoznati vlastite potrebe (od onih fizičkih, pa do emocionalnih i intelektulanih) i kako činiti izbore u životu koji su im sukladni, te time ostvariti zadovoljstvo i zdravlje u životu.  Učenje za život je učenje o cjelovitosti postojanja – samog čovjeka, i cijelog planeta. To je učenje o tome koliko sve čime smo okruženi utječe na naše biće, kao i učenje o tome da ono što mi činimo ima utjecaja na ljude oko nas, te na cijeli planet. Učenje za život je i učenje o našem odnosu s hranom. A, kako je hrana u današnje vrijeme, naš gotovo jedini pravi kontakt s prirodom – na koji način hrana utječe na nas, naše zdravlje i zdravlje naše obitelji. Učenje za život je učenje o vlastitim potencijalima, i našim izvornim sposobnostima, te o tome kako ih podržati, osnažiti i ispoljiti. Učenje za život je sve čega se još sami možete dosjetiti, a čini vas sretnima, ispunjenima i zadovoljnima.

U Makronovu po inspiraciju za život
Makronova, edukacijska ustanova koja djeluje od 1988. (prvo kao projekt  Društva za unprjeđenje kvalitete življenja, a od 2002. kao ustanova za obrazovanje odraslih), svoj je rad posvetila raznovrsnim  programima kojima je cilj učenje za život.
Želja nam je educirati ljude tako da osvijeste svoje stvarne potrebe, da budu spremni i sposobni preuzeti odgovornost za vlastito stanje i zdravlje pri ostvarivanju kvalitetnog i održivog životnog stila - zdravom i balansiranom prehranom, vježbanjem i raznim metodama samopomoći, pozitivnim stavom i kvalitetnom komunikacijom s drugim ljudima te svjesnim odnosom prema prirodnom okolišu i mogućim ekološkim rizicima. U Makronovi ćete dobiti, uz prepoznatljivu atmosferu i brižnost, kvalitetnu edukaciju u području prirodnih i zdravih stilova življenja od tima iskusnih i inspirativnih učitelja te voditelja programa koji su profesionalci u području svojeg djelovanja.

Kada je nova prilika za slušanje inspirativnih predavanja pogledajte ovdje.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)