Medicinski medij: plan oporavka štitnjače

Zdrava štitnjača zahtijeva cjelovit pristup i zdrave životne navike, a kad govorimo o hrani i dodacima prehrani, Anthony William, poznat i kao Medicinski medij, u svojoj novoj uspješnici Zdrava štitnjača među temeljitim uputama za oporavak štitnjače, posebno ističe nekoliko namirnica te ćemo ga citirati.

1. ORGANSKO VOĆE I POVRĆE

Na prvom je mjesto apsolutno voće i povrće iz organskog uzgoja, bez pesticida i toksina koji su snažan okidač za razvijanje bolesti štitnjače.

2. CELER LISTAŠ

Povrtnica koju najčešće spominje jer smatra da celer listaš ima sposobnost štitnjaču pročistiti od toksina Epstein-Barrovog virusa (EBV). On također podupire proizvodnju hormona T3.

3. GLJIVA CHAGA

Ubija EBV te potiče zdravu funkciju jetre, ubrzavajući je. Istodobno, budi štitnjaču i omogućava joj da normalizira svoju funkciju. Jača nadbubrežne žlijezde.

4. HAVAJSKA SPIRULINA

Ova je alga nevjerojatan saveznik kada je riječ o regeneraciji središnjeg živčanog sustava i uklanjanju teških metala. Hrani štitnjaču i regenerira je, a jod koji sadrži je vrlo učinkovit antiseptik u borbi protiv EBV-a u štitnjači.

5. ALOE VERA

Gel dobiven iz svježe pulpe koja se nalazi u listovima aloe ima prekrasno antivirusno djelovanje koje toksine eliminira iz krvotoka i tijela. Aloe vera podržava nadbubrežne žlijezde, a štitnjaču detoksicira od štetnog zračenja.

RECEPT: Sok za iscjeljenje štitnjače

Anthony William preporučuje i ovaj sok za iscjeljenje štitnjače; imajte na umu, sastojci su iz organskog uzgoja.

  • 1 vezica celera listaša
  • 2 jabuke, narezane na kriške
  • 1 vezica svježih listova korijandra (možete zamijeniti peršinovim listom)
  • Komad svežeg đumbira veličine 5 do 10 cm

Sve sastojke stavite u sokovnik. Za najbolje rezultate, dobiveni sok popijte odmah, na prazan želudac.

Ili na komade narežite jabuke i celer. Sve sastojke dodajte u snažan blender. Sastojke blendajte sve dok ne dobijete pire. Procijedite i odmah popijte.

Potpuni 90-dnevni plan rehabilitacije štitnjače, Anthony William pomno iznosi u knjizi Zdrava štitnjača.