Kategorije
Vlasta Prohaska Jarec, Planetopija

Michelle Obama: Svi imamo važnu priču za ispričati

Donosimo vam blog serijal Ljetna inspiracija. Udobno smješteni u fotelji ili opušteni na plaži, pronađite ljetnu inspiraciju u bestseleru Michelle Obame "Moja priča".

Michelle Obama: Svi imamo važnu priču za ispričati
Datum objave: 10.06.2019

Michelle Obama napisala je duboko intimnu, snažnu i nadahnjujuću autobiografiju koja već prvim rečenicama predgovora ne dopušta da ju ispustite iz ruku. U njoj ćete saznati brojne detalje iz njezinog i života njezine obitelji koji su do sada ostali skriveni svjetlima javnosti. Ali ono zbog čega ponajviše vrijedi čitati ovu knjigu je pitko ispričana životna mudrost jedne, kako kaže, obične žene koja se našla na jako neobičnom putovanju.

Michelle Obama žena je koja je po mnogočemu ušla u povijest. Njezini su memoari samo u prva dva tjedna prodani u 2 milijuna primjeraka u Sjevernoj Americi, a 10 milijuna u cijelom svijetu. Već su ove brojke dovoljno impresivne da poželimo ovoga ljeta uzeti u ruke „Moju priču“ Michelle Obame koju smo s ponosom objavili u Planetopiji. 

Vaša priča je sve što imate, sve što zauvijek ostaje vaše. I vrijedi je čuvati. - Michelle Obama

Iako govori o tome kako je nju, njezinu obitelj i brak obilježio boravak u Bijeloj kući, nemojte očekivati političke memoare. Pišući strastvenim i neposrednim stilom, ona poziva čitatelje u svoj svijet govoreći o iskustvima koja su je oblikovala – od djetinjstva preko školovanja, zaposlenja do braka, majčinstva i života prve dame. Opisujući odnos sa svojim suprugom, Michelle Obama piše: „Suživot s Barackovim snažnim osjećajem svrhe, spavanje u istom krevetu s njim, sjedenje za doručkom s njim – bilo je nešto čemu sam se morala prilagoditi, ne zato što se on time razmetao, već stoga jer je taj osjećaj bio tako intenzivan.“ No uz to što su dijelili osjećaj svrhe, oboje su prošli i kroz brojne izazove bračnog života, usklađivanja poslovnih obaveza i obitelji.

„Naučila sam da se ponekad jednostavno treba popeti na tobogan i spustiti, pa što bude. Vodič s uputama ne postoji ni za što, bilo da žonglirate obveze s dvoje male djece, sa zahtjevnim poslom i mužem koji ima velike ciljeve – ili se brinete za malo stariju djecu, a pritom razmišljate kako ćete osloviti premijera koji na večeri sjedi do vas.“ - Michelle Obama

Na gotovo 500 stranica, koje se čitaju u dahu, saznat ćete nebrojeno puno detalja i priča, mnoge od kojih će ostati vibrirati negdje u vama još dugo nakon čitanja knjige. Upoznavanje jednog tako bogatog i iznimnog života divna je avantura na koju vas pozivamo ovog ljeta.

„Sve o meni je tu, na tim stranicama, što znači da se osjećam pomalo ranjivo znajući što sve na njima iznosim. No nadam se da ako mogu podijeliti svoju priču sa svim usponima i padovima, tada i drugi ljudi možda skupe hrabrosti da objave svoju.“- Michelle Obama

Knjigu "Moja priča" Michelle Obame potražite u bio&bio trgovinama i Planetopiji – neka vam ovo ljeto bude savršena inspiracija za vašu vlastitu priču.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)