Izabrati samo 10 omiljenih proizvoda iz bio&bio, za mene je izuzetno težak zadatak. Na trenutke sam se osjećala kao da „izdajem“ neke divne proizvode i brendove jer ih ne mogu sve staviti na ovu listu. No, vjerojatno bi mi bilo podjednako teško da trebam izdvojiti i 100 najdražih. Stoga, ovdje je odabir proizvoda koji su od samih početaka na policama bio&bio trgovina. Poput bio&bio i ti proizvodi stvarani su sa strašću, posvećenošću i pionirskom odvažnosti.
Naš prvi dodatak prehrani. Inovacija i patent dr.Hagiware osvojila nas je još sada davne 1994. Obvezan početak dana za cijelu obitelj (moja djeca su je obožavala i pila od rane dobi), a moja baka se svima hvalila da joj ništa ne utječe tako dobro na probavu kao Zelena magma. Ovaj cjeloviti i organski dodatak prehrani za mnoge je značio pravu malu revoluciju u prehrani i poboljšanju zdravlja, čemu svjedoči i činjenica da je godinama bila najprodavaniji prirodni dodatak prehrani na svijetu.
U mojim rukama se „našla“ prvi put 1988. kad mi je jedan makrobiotički učitelj poklonio prigodom dolaska u Zagreb. I od tada sam beskrajno zaljubljena u sve proizvode i cijelu priču kompanije koja je od 1967. pionir održivosti i kvalitete. Nekoliko godina sam uporno svakih nekoliko mjeseci zvala u Njemačku sve dok nakon pet godina „odbijanja“ nismo postali dio ove fantastične ekološke, etičke i održive obitelji.
Nebrojeno puta sam u zadnjih više od trideset godina demonstrirala, pisala i educirala tisuće ljudi o benefitima miso juhe. Okinawa miso dolazi iz više stoljetne obiteljske tradicije, dobiven dugom fermentacijom i strpljenjem koje se danas, nažalost sve više gubi u procesima proizvodnje hrane. Kompanija Muso, čiji je osnivač učenik Georgea Oshawe, iako u dalekom Japanu, s nama dijeli ljubav i posvećenost u očuvanju dragocjenih proizvoda koji imaju blagotvoran utjecaj na naše zdravlje.
U šali znam reći kako bih mogla podići spomenik smeđoj riži jer je bila omiljena namirnica moje djece od početka njihove dohrane (naravno pasirana u početku). Još uvijek moja omiljena žitarica (iako joj proso sve vrijeme opasno prijeti) mora biti posebne kvalitete i zato je u bio&bio pakiranjima uvijek najkvalitetnija organska smeđa riža.
Prvi, a nekada i jedini tahini na europskom tržištu i danas je moj najdraži tahini. Sjajnog okusa i gustoće divan je sastojak za mnoge umake, namaze i slastice, a u brzini i sam funkcionira kao odličan namaz (naravno na kruhu Zrno). Isto vrijedi i za maslac od kikirikija, badema, lješnjaka, suncokreta ili buče. Samo nek je Monki.
6. Primavera life eterično ulje lavande
Kao iz jedne komedije u kojoj glavni lik ima jedan proizvod koji koristi za sve vanjske aplikacije tako i ja postupam s eteričnim uljem lavande Primavera. Uvijek mi je u torbi jer se može nanijeti na kožu kod bilo kakve iritacije ili uboda insekata. Udisati miris djeluje opuštajuće i antistresno, a dodatak dvije-tri kapi u vodu kojom npr. perete podove daje odličan svježi miris cijelom prostoru, a uz to i dezinficira.
7. Pašteta sa šampinjonima Vitaquell
Moja omiljena pašteta i još jedan proizvod koji je stariji od bio&bio. Prodavali smo ga, kao i sve proizvode s ove liste, još u maloj trgovini na prvom katu Ilice 72 u sklopu Makronova centra. Prva bio pašteta na tržištu, nezaobilazna za putovanja. I najveća poslastica i nagrada našem psu Beniju (čim otvorimo paštetu, stvori se uz nas i maše repom).
Zlatko i ja smo je napisali 1995. i ona je svojevrsni manifest svijeta kakav još uvijek sanjamo i čiji želimo biti dio. U njoj su objašnjena i makrobiotička načela i važnost našeg odnosa prema hrani. Hrana za život, organska, cjelovita i prirodna je ona koja se nalazi i na bio&bio policama, kao i sama knjiga.
Prije desetak godina imali smo priliku posjetiti poljoprivrednike u Turskoj koji u suradnji s Rapunzelom uzgajaju i suše organske smokve. Uzgajati i brati smokve u brdovitim (čitaj strmim) predjelima i onda ih strpljivo sušiti na suncu nije nimalo lagan proces. Nakon toga smokve prolaze strogu kontrolu (svaka smokva se ručno probada tankom čačkalicom kako bi bili sigurni da je kvalitetno osušena) i tek onda pažljivo pakira i šalje u distribuciju.
10. Molen Artje – „roza“ čokolada
Mliječna čokolada s kremom od lješnjaka potvrda je moje radosne nesavršenosti! Prva čokoladica u Europi koja je napravljena bez šećera (zaslađena je prahom kukuruznog sirupa) je, sva sreća, u pakiranju od 65 g. Najčešće ju podijelim s kćeri, a u posebnim trenucima „smažem“ sama.
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2022 Impressum
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar