Kategorije
net.hr

NEMATE ENERGIJE, ČESTO STE POSPANI I PREHLAĐENI? Velika je vjerojatnost da vam nedostaje ovog minerala, provjerite

Da bi naše tijelo bilo zdravo i funkcioniralo kako treba, nužni su mu nutrijenti. Jedan od njih je selen, mineral koji je vrlo važan za održavanje zdravlja.

NEMATE ENERGIJE, ČESTO STE POSPANI I PREHLAĐENI? Velika je vjerojatnost da vam nedostaje ovog minerala, provjerite
Datum objave: 27.04.2018

Selen sudjeluje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i jača imunitet, u jetri potiče izbacivanje nekih toksina, preporučuje se u prevenciji raka, astme, ateroskleroze i nedostatka hormona štitnjače.

Da bi naše tijelo bilo zdravo i funkcioniralo kako treba, nužni su mu nutrijenti. Jedan od njih je selen, mineral koji je vrlo važan za održavanje zdravlja. Selen ima važnu ulogu u 25 enzima, poznatih kao selenoproteini, uključenih u metabolizam hormona štitne žlijezde, sintezu DNK, imunološke funkcije i zaštitu od oksidativnih oštećenja. Ako imate manjak selena, osjećat ćete pad razine energije i postat ćete osjetljiviji na viruse i bakterije. Ako ste primijetili da ste u posljednje vrijeme češće prehlađeni i razina energije vam je niska, bez obzira na adekvatnu količinu sna, postoji velika vjerojatnost da imate manjak selena. Nedostatak selena može utjecati i na mušku neplodnost te pogoršati nedostatak joda.

Zdravstvene dobrobiti selena

1. Smanjuje rizik od srčanih oboljenja i od raka

Istraživanja su pokazala da selen dobro štiti tijelo od srčanih oboljenja, osnažuje imunitet tijela, smanjuje rizik od mnogih vrsta raka, osobito raka dojke, želuca, grla i rektuma, te štiti tijelo od toksičnosti teških metala i zagađenosti okoline, usporava starenje i pomaže u borbi protiv artritisa, Crohnove bolesti, infekcija i mnogih bolesti kože. Također pospješuje djelovanje vitamina E.

2. Uklanja oksidativni stres

Jedna od najvećih uloga selena je ona antioksidativna jer pomaže ukloniti prekomjerni oksidativni stres, koji igra važnu ulogu u razvoju mnogih kroničnih bolesti, uključujući dijabetes, pretilost, kardiovaskularne bolesti, autoimune poremećaje i karcinom. Selen je u određenim dozama pokazao i da umanjuje mogućnost pojave karcinoma prostate, posebice u pacijenata s visokim razinama arsena u tijelu. Također, u kombinaciji s kurkumom i ružmarinom podržava zdrav imunološki sustav. 

3. Pomaže očuvanju zdravlja mozga

Selen je vrlo važan mineral u očuvanju zdravlja mozga, a u dovoljnim količinama on može spriječiti kognitivna oštećenja. U jednoj studiji koja koristi mišji model Alzheimerove bolesti, istraživači su otkrili da je selen-kvasac pomogao poboljšati kognitivno oštećenje, neuralnu aktivnost te da je modulirao metabolizam mozga.

4. Ima važnu ulogu u reproduktivnom sustavu

Selen ima važnu ulogu u reproduktivnom sustavu i muškaraca i žena. U neplodnih je muškaraca ustanovljena značajno niža razina selena nego u plodnih. Niže razine selenautječu na sve parametre vitalnosti sjemena, uključujući koncentraciju, morfologiju i pokretljivost sjemena.

5. Važan je za ljepotu kose i noktiju

Selen je poznati zaštitnik kose i noktiju, tako da ćete nedostatak selena često uočiti baš na ispucaloj kosi i slabim noktima.

Birajte suplement selena bez sintetskih sastojaka

Mnogi liječnici koji se bave nutricionizmom, preporučuju 200 /µg selena dnevno dulje vrijeme, a za starije osobe (iznad 50 godina) preporučuje se kontinuirano uzimanje. S obzirom na važnost selena u detoksikaciji, izuzetno je važno da i dodaci prehrani koje koristite budu čisti, certificirani ekološki proizvodi bez sintetskih sastojaka, kako bi ih tijelo lakše apsorbiralo te kako biste imali željeni učinak. Stručnjaci Royal Greena osmislili su inovativne formule potpuno prirodnih dodataka prehrani koji su posebni po tome što ne sadrže sintetske sastojke već su njihove formule bazirane isključivo na cjelovitim i prirodnim sastojcima.

Novi certificirani organski dodaci prehrani proizvedeni su bez sintetičkih izolata, bez aditiva te bez umjetnih sastojaka i sladila. Dobiveni su iz cjelovitih biljaka i superhrane čime se osigurava optimalna apsorpcija nutrijenata te maksimalna učinkovitost. U sastavu pojedinih Royal Green formula posebno su atraktivne adaptogene biljke poput sibirskog ginsenga i rhodiole, čime se unaprjeđuje njihov sinergijski učinak.

“Vjerujemo da su sintetički ili izolirani vitamini stvar prošlosti. Uvjereni smo da cjelovita hrana i certficirani organski vitamini i minerali iz kvalitetnih izvora imaju širi spektar aktivnosti te da se bolje apsorbiraju u tijelu. Ekološka hrana je uistinu dar iz prirode i otkad smo počeli s proizvodnjom suplemenata, 2008. godine, sa strašću širimo ovu ideju”, ističe Roy Jongens, osnivač i inovator Royal Greena.

Autor: net.hr

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)