Otkrij sve trikove za pravilan način kuhanja mahunarki i iskoristi njihovu nutritivnu vrijednost.
Mahunarke u sebi čuvaju pravo malo nutritivno bogatstvo. Koliko su posebne i važne, dokazuje i ovogodišnja odluka Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) o proglašenju 2016. Godinom mahunarki.
Mahunarke su značajan i vrijedan izvor biljnih proteina i dijetalnih vlakana. Od mineralnih tvari, značajan su izvor željeza, kalcija i magnezija, a od vitamina najviše sadrže vitamine B skupine.
Mahunarke uglavnom treba namakati prije kuhanja te kuhati dovoljno dugo kako bi im se poboljšala probavljivost.
SAVJET: Kako bi se mahunarke brže skuhale te postale lakše za probavu, dodaj komadić kombu alge prilikom kuhanja ili ih kuhaj tzv. šok metodom što znači da se tijekom kuhanja povremeno dolijeva hladna voda kako bi puknula opna koja je teže probavljiva.
Probaj izvrstan recept iz serijala zdravo&lako s mahunarkama by Jadranka Boban Pejić :) #LovePulses #IYP2016
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2025 Impressum
Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar