Pročitaj zanimljivu priču o čuvanoj autohtonoj sorti hrena koju po ekološkim načelima uzgaja obitelj Makar iz Ludbrega.
Obitelj Makar bavi se uzgojem hrena već zadnjih 40 godina. Otac Franjo s obitelji pokrenuo je i ekološku proizvodnju čuvane autohtone sorte hrena gdje svi rade zajedno kao uigrani tim.
Već smo se ranih 80-tih godina počeli baviti hrenom i bavimo se kao obitelj i dan danas na imanju u Ludbregu. S intenzivnom proizvodnjom smo započeli 2000. godine.
Dugi niz godina smo se bavili selekcijom hrena – izdvajali najkvalitetnije sadnice i njegovali te brinuli o njemu kao o malom djetetu. Ta sorta hrena koju smo „odnjegovali“ nazvana je „ludbreški hren“ koji je temeljem odluke Ministarstva poljoprivrede proglašen čuvanom autohtonom sortom. Ludbreški hren koji već 25 godina uzgajamo po principima ekološke proizvodnje, otporan je na bolesti i ima izvanredna organoleptička svojstva.
Naš ludbreški hren vrlo je ukusan, sočan, aromatičan i bogat je snažnim antioksidansima te sadrži blagotvorna eterična ulja poput gorušičinog, koja se smatraju ljekovitima. Hren je iznimno zdrav korijen i pomaže kod brojnih zdravstvenih tegoba, a može djelovati i kao snažan afrodizijak.
Predlažemo da prije ribanja potopite hren na nekoliko sati u hladnu vodu. Naj taj se način učinkovito izvlači ono najbolje iz hrena.
Plan nam je i dalje razvijati ekološku proizvodnju hrena te dobivenu organsku sirovinu pakirati u staklenke i ponuditi gotov proizvod kupcima i zaljubljenicima u 100% ekološki ludbreški hren, kojih je, iz dana u dan, sve više.
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2025 Impressum
Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar