Kategorije
bio&bio tim

Održali smo radionicu „Plant based i eko za početnike“

Saznaj kako nama je bilo i što smo naučili

Održali smo radionicu „Plant based i eko za početnike“
Datum objave: 26.10.2022

U suradnji s edukativnom ustanovom Makronova i pod palicom naše #glumicepakuha, Anite Matić Delić organizirali smo radionicu kuhanja cjelovitih plant based jela spravljenih od 100% organskih namirnica.

Tijekom dvosatne radionice na kojoj su polaznici imali priliku kušati ukusne plant based obroke, saznali smo i odgovore na tri pitanja koja zanimaju sve koji se odvaže na eksperimentiranje s organskom biljnom prehranom.

 1. Trebam li biti vegan/ka da bi uživao/la u plant based prehrani?
  Odgovor je, ne trebaš. Plant based prehrana dominantnim djelom se sastoji od cjelovitih i što manje rafiniranih biljnih namirnica bez životinjskih sastojaka. Međutim ona nije isključiva i ne podrazumijeva stroge zabrane. Već sama ideja da razmišljaš o plant based prehrani i trudiš se u svoj jelovnik ubaciti što više biljnih, a izbaciti životinjske namirnice, važan je korak koji čini razliku. Umjerenost i balans u svakodnevnom životu dio su plant based filozofije.
 2. Što su organske namirnice?

  Organske namirnice su one namirnice koje se uzgajaju bez pesticida, sintetskih gnojiva i drugih štetnih kemikalija. Jedini način da ih prepoznaš je da na pakiranju potražiš certifikat koji ti to jamči. Na fotografijama možeš vidjeti kako certifikat izgleda i uvijek je jasno istaknut na prednjoj ili stražnjoj strani ambalaže.

  Često nas može zbuniti ako je u nazivu proizvoda sadržana riječi bio, eko, zdravo, zeleno ili prirodno, međutim kako bi izbjegli zablude i krive informacije potrebno je potražiti opisani zeleni znak koji garantira vrhunsku ekološku kvalitetu kupljenih namirnica.
  Uvriježeno je i mišljenje kako je proizvod koji je „domaći“ ili  produkt OPG-a, automatski i organski. To nije točno. Voće i povrće te proizvodi domaćih OPG proizvođača mogu biti uzgojeni na konvencionalni način tj. uz korištenje pesticida i kemikalija.

 3. Koje su prednosti organske plant based prehrane?

  Način na koji se hrana koju konzumiramo uzgaja te kvaliteta namirnica koje unosimo imaju veliki utjecaj na sve aspekte naših života. Cjelovita, što manje rafinirana i organski uzgojena hrana znanstveno dokazano pozitivno utječe na zdravlje i podiže razinu vitalne energije. Sadrži više vrijednih mikronutrijenata od konvencionalno uzgojene i kemijski tretirane hrane.

  Osim fizičkih i zdravstvenih dobrobiti, osobito ćeš uživati kad osvijestiš da tvoji odabiri pozitivno utječu na dobrobit svih živih bića i doprinose zdravlju Planeta.

Testirano u vlastitoj kuhinji

Svoje iskustvo prelaska na organsku plant based prehranu i proces istraživanja cjelovitih biljnih namirnica s polaznicima je podijelila poznata glumica i bio&bio ambasadorica, Anita Matić Delić. Svoje putovanje makrobiotikom započela je prije više od 10 godina i od tada je strastvena zagovarateljica plant based i organske prehrane.

Tijekom radionice Anita je polaznike naučila kako pripremiti miso juhu sa svježom kurkumom i wakame algama, bolognese umak od smeđe leće i pečenog povrća, toplo-hladnu salatu od smeđe riže s tofuom i tikvicama te čokoladne kocke s jabukama.

Klikni i saznaj recept za plant based bolognese koji je oduševio sve polaznike.

Ako i ti želiš iskusiti prednosti organske plant based prehrane naruči paket „Plant based Starter Box“ i uz odličnu uštedu od čak 20% uživaj u paketu 100% organskih namirnica za pripremu ukusnih i cjelovitih biljnih jela.

Naruči inspirativni paket promjene ili pogledaj video i otkrij kako nam je bilo.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)