Lokalni eko poljoprivrednici naši su superjunaci! Pročitaj zašto je organsko i lokalno najbolja kombinacija…
Na tržištu je sve više kvalitetnih domaćih ekoproizvoda koje već godinama podržavamo i potičemo da se razvijaju. Na našim policama tako ponosno ističemo više od 1.000 domaćih svježih proizvoda i prerađevina. U ukupno 4500 ekoproizvoda, naša ponuda predstavlja najveći udio certificiranih domaćih ekoproizvoda na tržištu.
Iza mandarina iz Opuzena, rogača iz Komiže, kruha i slastica sa Zrno eko imanja, primorskih i kontinentalnih vina, sokova iz Slavonije i Moslavine, maslina s Juga, finih namaza, pekmeza i proizvoda od soje te mnogih drugih ekoproizvoda, stoje vrijedni ljudi i certificirani OPG-i. Svi su oni za svoje proizvode dobili ekološki certifikat i svojim svakodnevnim radom pokazuju kako je organsko i lokalno najbolja kombinacija.
Na njihovim proizvodima potražite markicu ekoproizvoda – samo ona jamči da je proizvod ekološki – i uživajte u raznolikosti.
„Naša je težnja od samog početka ponuditi što više hrvatskih ekoproizvoda jer vjerujemo da razvojnim partnerstvima osnažujemo lokalno tržište, a kupcima dajemo dodatnu vrijednost. Iznimno smo sretni što se tržište razvija te svako godine dolaze novi entuzijasti, novi partneri u uzgoju i preradi ekoloških proizvoda“, ističe vlasnica trgovina, Jadranka Boban Pejić.
Ovakvu poslovnu strategiju potvrđuje i proizvodnja kruha, slastica i zimnice na vlastitom eko imanju Zrno, koje djeluje kao ogledna farma za ekološku proizvodnju, ali i edukaciju.
„Uz proizvode s našeg imanja, proizvodi domaćih partnera najzastupljeniji su u kategorijama svježeg voća i povrća te njihovih prerađevina, žitarica, ulja i vina“, pojašnjava Boban Pejić. „Ono što nam je iznimno važno, bez obzira radi li se o domaćim ili inozemnim proizvodima, jest njihova kvaliteta, cjelovitost i provjera ekološkog statusa. Tu smo beskompromisni i naši kupci to cijene.“
„Ponukani vremenom u kojem živimo, intenzivnom konvencionalnom poljoprivredom i sve većim zagađenjem odlučili smo nešto promijeniti i barem malo pridonijeti očuvanju okoliša. Krenuli smo od sebe i cjelokupno gospodarstvo orijentirali na ekološku proizvodnju. Krenuli smo sa uzgojem jagoda...“ – Ivan Veselić, OPG Veselić
„Rad na zemlji ima dobrobiti i prednosti u odnosu na niz poslova i zanimanja koji se, u fizičkom smislu, svode na sjedenje i gledanje u ekran…Ipak, spoznao sam i da rad na zemlji nije nimalo lak te može biti vrlo nezahvalan. Upravo zbog toga pokušavamo dizajnirati poljoprivredni sustav u kojem bi prednosti rada na zemlji višestruko nadjačale njegove mane. Naime, krajem prošle godine završili smo projekt izgradnje najvećeg biointenzivnog no-till vrta u Hrvatskoj. Riječ je o tzv. vrtu bez motike, jedinstvenom i vizualno vrlo atraktivnom poljoprivrednom sustavu koji vidimo kao budućnost održive poljoprivrede.“ - David Pejić, Zrno Eko Imanje
„Moj je otac, Niko Roki, krajem 70-tih imao jasnu viziju i odlučio stvoriti proizvod u bocama. To nisu bila vremena za poduzetništvo, a on je na Visu bio prvi u takvom naumu, kao i u pokretanju ugostiteljskog objekta na svom imanju u Pliskom Polju. Tu je ljubav prenio na mene i brata i meni je nakon završenog fakulteta nekako bilo normalno nastaviti ovdje razvijati priču.“ – Monika, Vina Roki
„S radom smo započeli 2001. godine kada smo sve poslove, od proizvodnje do prodaje i distribucije, obavljali sami. Još kao studenti smo se interesirali za zdravu prehranu te smo se i sami hranili na takav način… Trebalo je hrabrosti, ali o tome i o preprekama nismo uopće razmišljali. Željeli smo slijediti svoju ideju i viziju bez obzira na rizik…Cilj nam je od početka poslovanja bio imati eko proizvode te nam nije bilo teško prilagoditi proizvodnju i recepture svim zakonskim odredbama. Postoje određeni zakonski uvjeti kojih se moramo pridržavati i dok se to slijedi, sve je u redu.“ – Vlatka Kuzmić, Annapurna
„Zaokret u proizvodnji smo napravili 2016. Okrenuli smo se organskoj proizvodnji i danas imamo ekološki certifikat. Rad oko mandarine nije zahtjevan ako poznajete njezine cikluse. Ona samo traži stalnu prisutnost, a kako ima malo prirodnih neprijatelja, koje treba na vrijeme uočiti, može se uzgajati na ekološki način.“ – Vlaho, OPG Prović
„Da vam budem iskren, jednom sam u trgovini uzeo u ruku ekološki rogač i vidio da se uzgaja u Španjolskoj, pakira u Nizozemskoj, a prodaje u Hrvatskoj. To me je u tom trenu naljutilo, a onda i motiviralo da certificiram svoju proizvodnju i ponudim domaći ekološki rogač. Ekološki uzgoj pruža puno mogućnosti i to je budućnost, posebno na otoku.“ – OPG Božanić
„Suprugova obitelj je tradicionalno uzgajala hranu na ovim površinama i mi smo odlučili to nastaviti. Hrana nam je važna i sve važnija, ljudi su sve svjesniji što jedu i mislim da dugoročno to sve ima smisla, iako možda trenutno nije najisplativije.“ – Andreja Petrović, OPG Petrović
„Presretni smo što je Biovega uz nas zapravo od samog početka 2002. godine. Prepoznala je kvalitetu i potencijal naših proizvoda i uvrstila ih je u ponudu bio&bio trgovina na obostrano zadovoljstvo.“ - Mirjana Stancarić, Smid
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
bio&bio je robna marka tvrtke Biovega d.o.o. Sva prava pridržana © 2022 Impressum
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar