Piling od neema i ulja kokosa

Najbolja preparativna kozmetika nastaje u kućnoj radinosti: od dostupnih sirovina, u kvalitetnim omjerima i za malo novca, dobit ćete učinkovite mješavine bez konzervansa, umjetnih boja i parfema. Moja kozmetika nastaje u kuhinji: sve je jestivo, biva upotrebljeno odmah, pa nema niti potrebe za konzervansima.

Peeling od neema, kokosovog ulja i šećera cvijeta kokosa lako je spraviti, a ako napravite veću količinu i ne iskoristite je, pohranite višak u staklenku i potom u hladnjak. U jednu jušnu žlicu djevičanskog ulja kokosa umiješajte jušnu žlicu šećera kokosovog cvijeta i pola jušne žlice praha neema. Dobit ćete tamnozelenu gustu pastu koju dobro izmiješajte i nanesite na vlažno lice sa kojega ste prethodno skinuli šminku i kreme. Možete dodati i koju kap eukaliptusa da biste malo rashladili kožu.

Šećer kokosovog cvijeta blago je i nježno peeling sredstvo, koje će na sebe vezati ostatke krema, pudera i odumrle stanice kože. Neem će kožu dezinficirati, a ulje kokosa je nahraniti.

Masirajte kožu par minuta kružnim pokretima i blagim pritiskom. Mješavinu možete i ostaviti 15-ak minuta na licu. Temeljito isperite i uživajte u zdravoj i čistoj koži :)