Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
bio&bio tim

Priča o jedinstvenoj i ljekovitoj prirodnoj glini

Pročitaj intervju s Janezom Ferjucom, slovenskim stručnjakom za prirodnu glinu. 

Priča o jedinstvenoj i ljekovitoj prirodnoj glini
Datum objave: 20.09.2017

Janez Ferjuc, slovenski stručnjak za prirodnu glinu, već je godinama poznat kao autoritet po pitanju blagotvornih svojstava i primjene gline. Nalazište Bolus gline je u slovenskom mjestu Komenda u čistoj i netaknutoj prirodi, okruženo brdima i zelenilom. U nastavku donosimo intervju s gospodinom Ferjucom koji će otkriti razlog djelotvornosti gline i ispričati priču o jedinstvenoj Bolus glini.

1. Po čemu je Bolus glina posebna i koje su djelatne tvari u glini?

Prije 50 godina nitko u Sloveniji nije pripremao glinu za liječenje. Susret s velikim poznavateljem ljekovitih biljaka, paterom Simonom Ašičem, koji je liječio uz pomoć gline. Uz njegovo znanje i iskustvo te moju upornost, zajedno smo došli do jedinstvenog načina pripreme gline za liječenje. Nigdje na svijetu se ne priprema glina po ovakvoj jedinstvenoj metodi kao što se priprema u Bolusu. Koristimo postupak koji omogućava da u glini ostanu sačuvani svi minerali. Naša glina je posebna jer sadrži više od  63% silicija, što je zaista veliki udio. Silicij je poznat kao element prirodne inteligencije i nužan u borbi protiv starenja. Također, sve radimo ručno po tradicionalnim metodama, a glinu sušimo na suncu, što joj daje dodatnu moć.

2. Objasnite nam na koji način zapravo djeluje glina iznutra i izvana.

Zanimljivo je da kada glina stoji u vodi 7 sati, voda preuzima vrijedan mineralni sastav gline ta takva voda postaje bogata silicijem, kalcijem, željezom, kalijem, magnezijem i selenom. S obzirom na visok sadržaj silicija, Bolus glina ima sposobnost vezivanja otrova iz organizma te ga putem mokraće izbacuje iz tijela, ali i putem obloga. Izvana glina djeluje tako da ublažava razne probleme s kostima, zglobovima, te za rješavanje glavobolja i ostalih tegoba.  

3. Kako se glina koristila u prošlosti, a kako se koristi danas?

Glina se od pamtivijeka smatrala lijekom. Prvi su je upotrebljavali stari Egipćani i Grci. Veliki poznavatelj  i stručnjak za liječenje glinom bio je Sebastian Kneipp, jedan od začetnika pokreta medicinske naturopatije. Danas se glina spravlja drugačijim metodama koje su sada usavršene te je jednostavnija za upotrebu.

Bolus glina je rezultat mog 50 godina dugog istraživanja najdjelotvornijeg i najjednostavnijeg načina korištenja ljekovitih svojstava gline. Sve što znam upotrijebio sam u proizvodnji ovih jedinstvenih pripravaka.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)