Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Irena Nedeljković, dipl.ing.preh.teh.

Regulacija šećera u krvi na prirodan način

Naša nutricionistkinja Irena piše o regulaciji šećera u krvi, o sve traženijem Glukobalansu, te pozitivnim iskustvima korisnika. 

Prirodna regulacija šećera
Datum objave: 24.08.2015

Unazad nekoliko desetljeća stručnjaci primjećuju izraziti trend povećanja učestalosti šećerne bolesti, tj. raznih zdravstvenih poremećaja povezanih s disbalansom količine šećera u krvi. Uzroci su mnogi, od kojih je nezdrav način prehrane i stres zasigurno jedan od faktora. Dobro je znati da postoji pomoć iz prirode za ponovnu uspostavu ravnoteže. 

Glukobalans je prirodni proizvod koji u svom sastavu koristi sinergiju biljaka gorke dinje i cejlonskog cimeta i mikroelementa kroma za prirodnu kontrolu šećera u krvi.

GORKA DINJA (lat. Momordica charantia)

Tri najvažnija spoja u gorkoj dinji su: momordicin (alkaloid) i momorcharin ili charantin (glikozid), polipeptid-p. Plod sadrži i pektin (topiva vlakna), te vitamine B skupine. Plod i sjemenke sadrže polipeptid-p, p-inzulin, koji je strukturno i farmakološki sličan inzulinu. Aktivne tvari iz gorke dinje djeluju kao "insulin-like", odnosno imitiraju inzulin. Dijabetičari bi trebali provjeriti sa svojim liječnicima prije korištenja ove biljke i koristiti ju s oprezom, dok nadzor razine šećera u krvi treba biti redovit.

CEJLONSKI CIMET (lat. Cinnamomum verum)

Cejlonski cimet se koristi u mnogim svjetskim tradicijama, posebno ayurvedi, zbog blagotvornih nutritivnih svojstava i kemijskog sastava koji uključuje mangan, kalcij, vlakna i željezo.

KROM

Krom je mikroelement, tj. element u tragovima, što znači da nam je potreban u vrlo malim količinama. Glavna uloga biološki aktivnog oblika kroma jest pojačavanje djelovanje inzulina čime sudjeluje u metabolizmu glukoze. Uključen je i u metabolizam masti, proteina te nukleinskih kiselina. Nedostatak kroma je rijedak, ali se povezuje s razvojem šećerne bolesti.

Ako želite na prirodan način povoljno utjecati na razinu šećera u krvi, krom svakako treba konzumirati. Sve tri djelatne tvari, objedinjene su u proizvodu Glukobalans za koji sve češće dobivamo pozitivne povratne informacije korisnika.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)