Prirodni dodaci prehrani kao dio integrativne medicine

Sinergija sastojaka prirodnih dodataka prehrani osigurava optimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Posljednjih se godina razvio sasvim novi pravac u medicini koji nazivamo integrativna medicina, a nastao je kao odgovor na ograničenja konvencionalne, ali i alternativne medicine.  Kao sinergija medicinske znanosti i prirodne zdravstvene skrbi, integrativna medicina promatra zdravlje svih organskih sustava koristeći najmanje invazivni i najekonomičniji pristup - holistički pristup zdravlju.

U tom pristupu važan dio čine razni prirodni dodaci prehrani, namirnice prirodno bogate tvarima sa zaštitnim djelovanjem poput antioksidansa, dragocjenih ulja, vitamina, minerala i brojnih drugih biološki aktivnih spojeva.

Holistički pristup zdravlju 

Dodaci prehrani koji spadaju u kategoriju prirodnih sadrže prirodne izvore hranjivih tvari i brojnih drugih molekula porijeklom iz hrane i bilja. Osnovna prednost takvih dodataka je sinergijsko djelovanje sastojaka koji se nalaze u svojim prirodnim kompleksima. Obično se dobivaju iz cjelovitih biljaka, i u novije vrijeme iz superhrane. Dodatno, ne sadrže aditive, konzervanse, bojila, sladila niti bilo kakve sintetske supstance. Organski certifikat dodatno jamči kako su sastojci iz ekološkog uzgoja.

Ekološki uzgojena hrana je ona koja tijekom svojeg uzgoja, proizvodnje, tvorničke obrade i skladištenja nije podvrgnuta tretiranju sintetskim pesticidima i herbicidima kao ni drugim umjetnim kemijskim sredstvima. Prirodni sastojci organskoj porijekla, harmonija i sinergija sastojaka te optimalna apsorpcija i bioraspoloživost odlike su prirodnih dodataka prehrani koji imaju sve više poklonika diljem svijeta.

Pročitaj cijeli članak o Novoj eri prirodnih dodataka prehrani.