Kategorije
bio&bio tim

Prirodni repelent siguran za zdravlje i okoliš

Saznaj sve o moćnom prirodnom sastojku citriodiolu koji će te na siguran i učinkovit način zaštititi od komaraca i krpelja.

Prirodni repelent siguran za zdravlje i okoliš
Datum objave: 28.05.2021

U borbi s komarcima, često vrijedi pravilo: Cilj opravdava sredstvo! Međutim, da bi se učinkovito zaštitili od napornih krilaša i bolesti koje oni prenose, ne trebamo nužno posezati za kemijskim repelentima koji sadržavaju toksične sastojke i dokazano štetno djeluju na zdravlje.

Prirodni repelenti na bazi eteričnih ulja jednako su učinkoviti u toj borbi, ali i sigurni za korištenje jer ne sadrže štetne kemikalije.

5 toksičnih razloga zbog kojih je bolje odabrati biljni repelent

Među sastojcima kemijskih repelenata krije se niz pesticida, toksina, silikona i konzervansa koje bi trebali izbjegavati u što većoj mjeri jer mogu prouzročiti zdravstvene tegobe poput poteškoća u disanju, glavobolje, nadraženost kože i očiju, edema i astme.

  1. DEET - najčešće korišten sastojak konvencionalnih repelenata. Radi se o neurotoksičnoj kemikaliji čija visoka koncentracija i prekomjerna uporaba dovodi do dezorijentacije, mučnine, povraćanja, proljeva i ubrzanog disanja.
  2. Piretroid - vrsta pesticida koji se koristi za uklanjanje insekata s bilja, a povezuje se s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.
  3. Fenol - koristi se u proizvodnji kemikalija, pesticida i plastike, a dokazano štetno utječe na zdravlje ljudi, životinja i okoliš.
  4. O-Krezol - kemikalija koja se dobiva iz katrana ugljena, a u većim količinama je izuzetno opasna  za zdravlje.
  5. D-transalertin - kemijski sastojak repelenata koji može uzrokovati oštećenja reproduktivnog sustava te pospješiti razvoj tumora.

Citriodiol - prvak u borbi protiv komaraca i krpelja

Prirodni repelenti izrađuju se najčešće od eteričnih ulja limunskog eukaliptusa, citronelle, pačulija, lavande, eukaliptusa i geranija. Međutim, iako se radi o biljnim sastojcima, treba oprezno birati, pogotovo kad su djeca u pitanju - jer nisu svi prirodni sastojci pogodni za njihovu osjetljivu kožu.

Kao najmoćniji među prirodnim insekto-borcima ističe se citriodiol, aktivni sastojak ulja limunskog eukaliptusa - Corymbia citriodora.

Ovo eterično ulje, osim snažnog insekticidnog djelovanja, ima protuupalno, protugljivično, smirujuće, analgetičko i lipolitičko djelovanje. Svježeg je citrusnog mirisa te se koristi kod ublažavanja simptoma astme i infekcije dišnih putova.

5 razloga zašto odabrati repelent na bazi citriodiola

Ako tražiš ekološki certificiran i djelotvoran prirodni repelent, ovog ljeta isprobaj snagu BIO repelenta Predator na bazi citrodiola koji će te na siguran i učinkovit način zaštititi od svih vrsta komaraca i krpelja.

  1. Učinkovit kao DEET - Citriodiol se po učinkovitosti uspoređuje s DEET-om te dokazano štiti 4 do 8 puta duže od biocida na bazi citronelle.
  2. Štiti od raznih insekata - Citriodiol će nas zaštititi protiv svih vrsta komaraca, kukaca, štetnih insekata i krpelja, a smatra se jedinim prirodnim repelentom protiv specifične vrste komaraca koji prenose Zika virus,a koji je posebno opasan za trudnice.
  3. Nosi certifikat sigurnosti i kvalitete - Citriodiol je prošao najrigoroznije testove sigurnosti i učinkovitosti te su njegovo korištenje odobrile agencije za provjeru kvalitete: US EPA, EPA, APMVA, PMRA, KEMI, Ctgb i TUKES.
  4. Nije opasan za okoliš i životinje - Radi se o biorazgradivom sastojku čija proizvodnja ne predstavlja opasnost od onečišćenja okoliša kao što je to slučaj s toksičnim kemikalijama konvencionalnih repelenata. Osim toga, citriodiol ne predstavlja rizik za životinje, ptice i pčele.
  5. Prikladan za djecu - Utvrđeno je da će citriodiol na siguran način zaštititi i djecu nakon navršene dvije godine.

Odaberi prirodni repelent i uživaj u prirodi bezbrižno!

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)