Kategorije
bio&bio tim

Prvi organski kruh bez glutena u Hrvatskoj

Nakon pomnog istraživanja, testiranja i analiziranja, Zrno eko imanje ponosno predstavlja prvi organski kruh bez glutena u Hrvatskoj! Pročitaj što ga čini jedinstvenim...

Prvi organski kruh bez glutena u Hrvatskoj
Datum objave: 09.10.2019

Kruh s eko imanja Zrno autentični je proizvod tima ljudi s dugogodišnjim iskustvom i istraživanjem na polju pripreme vrhunskih, pekarskih proizvoda bez uporabe kvasca, emulgatora, bojila i namirnica životinjskog porijekla. Uz sve navedeno, novi Zrno kruh bez glutena odlikuju redovite analize koje mu osiguravaju najvišu kvalitetu, a može se pronaći isključivo u bio&bio trgovinama.

Neupitna vrhunska kvaliteta

Zrno bezglutenski kruh rezultat je razvoja pekarskih proizvoda po recepturi Zlatka Pejića. Proizvodi se u kontroliranim uvjetima na eko imanju Zrno, a iza oznake „bez glutena“ stoje redovite analize koje mu osiguravaju najvišu kvalitetu.

Pažljivo birani sastojci iz organskog uzgoja, prirodna i spora fermentacija, sastojci koji ne sadrže gluten, cjeloviti sastojci koji su bogati biljnim vlaknima te izvrsna aroma i čisti zrak na Zrno eko imanju – sve su to odlike koje potvrđuju vrhunsku kvalitetu Zrno bezglutenskog kruha. Ništa manje značajna je činjenica da je konstitutivni sastojak kruha (u starteru i samom kruhu) čista voda koja dolazi iz dubine arteškog bunara bez ikakvog kemijskog tretmana.

Zrno kruh bez glutena spravljen od rižinog, heljdinog, prosenog, kukuruznog, krumpirovog i slanutkovog brašna te mljevenog zlatnog lana, Psyllium praha i rižinog startera, ovaj kruh ima sadržaj glutena manji od 20 miligrama po kilogramu. Odličan je uz sva jela te slatke i slane namaze.

Bezglutensko, organsko i bez kvasca. Zašto je to važno?

Na to pitanje odgovara kreator recepture kruha, Zlatko Pejić i ističe tri važne točke.

Pekarski kvasac nije prijatelj crijevne flore

Često zaboravljamo na važnost sastojaka pekarskih proizvoda i kakav utjecaj oni imaju na naše tijelo. Smatra se kako upravo prekomjerno korištenje kvasca u pekarskoj industriji dovodi do neravnoteže crijevne flore te se time smanjuje sposobnost probavljanja i tolerancije glutena. Nažalost,bezglutenski kruhovi često su spravljeni s kvascem, što je ironično jer se s jedne strane nastoji izbjeći gluten, dok se s druge strane ne izbjegava ono što smanjuje probavljivost samog glutena. Iz tog razloga Zrno bezglutenski kruh ne sadrži niti suhi, niti aktivni pekarski kvasac i time je pogodniji za osobe koje biraju kruh bez glutena.

Aditivi ugrožavaju naš mikrobiom
Učestalo korištenje aditiva kao poboljšivača okusa koji dodatno ugrožavanju humani mikrobiom postalo je općepoznato i nažalost prihvaćeno. Tako se osim u brojnim namirnicama i proizvodima iz konvencionalne proizvodnje, aditivi nalaze i u mnogim bezglutenskim proizvodima. Štetni poboljšivači okusa i aditivi upravo su ti koji nadomještaju loš ili nedostatak okusa u proizvodima bez glutena. Zrno kruh bez glutena oslanja se na sam proces stvaranja bogatog okusa kroz dugu fermentaciju, stoga mu aditivi nisu potrebni.

Toksini iz brašna su nepoželjni
Nadalje, tragovi fungicida, herbicida i pesticida u brašnu iz konvencionalnog uzgoja također ugrožavaju crijevnu floru i smatraju se jednim od najsnažnijih i nepoželjnih utjecaja na organizam (intoksikacija, hormonalna neravnoteža, autoimuni poremećaji, neurološki poremećaji…). Mnogi bezglutenski proizvodi su načinjeni od brašna iz konvencionalnog uzgoja, dok je Zrno bezglutenski kruh spravljen od brašna iz isključivo organskog uzgoja.

Vidi Što Zrno kruh čini posebnim i provjeri ostale pekarske delicije s eko imanja Zrno. 

Preporuke 1
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Drugi su podijelili….
Ivana 27.10.2022.
Najbolji kruh! Nastavite tako...

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)