Kategorije
bio&bio tim

Revolucionarne kulture korisnih mikroorganizama iz peludi visibabe

Pročitaj sve o kliničkim i znanstvenim istraživanjima djelotvornosti Proviotic kultura Lactobacillus bulgaricus.

Revolucionarne nove probiotičke kulture iz peludi visibabe
Datum objave: 14.02.2018

Bugarska se smatra kolijevkom pripreme fermentirane hrane i korištenja kultura "dobrih bakterija". Njezina stoljetna tradicija i znanje na tu temu, razlog su što važan soj mliječnih bakterija nosi ime Lactobacillus bulgaricus.

Ova bakterija mliječne kiseline, supresivno djeluje na patogene, pomažući tako organizmu da se učinkovitije bori s infekcijama. Zanimljivo je da ju je moguće uzgojiti bilo gdje u svijetu, ali jedino u Bugarskoj uspijeva očuvati kvalitete u narednim generacijama istog soja.

Važna inovacija - "dobre bakterije" iz peludnog praha visibabe

Zbog mnogih polemika o sigurnosti i učinkovitosti drugih sojeva i kultura mliječnog spektra, oduševljava nas informacija da je bugarski znanstveni inovator s Harvarda, Kiril Petkov, predstavio novu generaciju kultura "dobrih bakterija" iz peludi visibabe koji se smatra najčišćim na svijetu.

Temelji se na soju GLB44 Lactobacillus bulgaricusa, ekstrahiranog iz peludi visibabe te fermentiranog u čistom soku mrkve.

Nova generacija Proviotic kultura proizvodi se procesom liofilizacije zahvaljujući čemu su korisni mikroorganizmi maksimalno očuvani. Takvi biljni pripravci ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla niti poznate alergene.

To je 100% prirodni proizvod bez GMO-a, laktoze, glutena, soje ili bojila. Svi sastojci, uključujući i kapsulu su prirodni, s austrijskim certifikatom ekološke proizvodnje. Proizvod je kreiran za vegetarijance, vegane i osobe s netolerancijom na laktozu, ističe Petkov.

Zadivljujuća je činjenica da samo jedna kapsula sadrži milijarde živih stanica, više nego u 10 čaša jogurta.

Znanstveno potvrđena djelotvornost

Znanstvenici s medicinskog sveučilišta Harvard i bolnice za ženske bolesti, dr. Andrew B. Onderdonk i dr. Rositsa Tropcheva, uspješno su dokazali iznimnu učinkovitost upravo Proviotica iz peludi visibaba i soja korisnih mikroorganizama GLB44 Lactobacillus bulgaricusa u inhibiciji E.coli, bakterije listerije i salmonele iz sirove hrane. Dokazali su i učinkovitost u iskorjenjivanju bakterije Heliobacter pylori iz organizma inficiranih pacijenata, te u stabilizaciji vaginalnih infekcija.

Dr. Andrew Onderdonk, zaključio sljedeće: kultura korisnih mikroorganizama GLB44 je mnogo više od dodatka prehrani. Ima značajan potencijal, ne samo u svrhu poboljšavanja crijevne flore i zdravlja mikrobioma, već i zbog fascinantne sposobnosti da uništava patogene bakterije.

Istraživački tim nove generacije "dobrih bakterija" nastavlja svoj rad na proučavanju korisnih mikroorganizama probavnog sustava, surađujući s dr. Barry Marshallom dobitnikom Nobelove nagrade za medicinu.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)