Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Lucia Grmovšek

Rogačnjača koju ćeš voljeti do zadnjeg komadića

Nova bio&bio food blogerica, naša draga kolegica Lucia, pripremila je vegansku savijaču od rogača za čiji zadnji komad se ekipa na poslu skoro potukla. :D Pa... vrijedi probati! 

Datum objave: 13.12.2018

Rogačnjaču tj. savijaču od rogača sam prvi put probala prije par godina zahvaljujući mojoj teti Štefici. Pričala mi je kako je to kolač njene mladosti. Rogač su često koristili kao nadomjestak za čokoladu koja tada nije bila tako pristupačna kao danas, a kako ona nikad nije pretjerano voljela čokoladu, ostala je vjerna rogaču. Ja osobno nisam baš neki fan rogača, ali u čast tete Štefice ispekla sam ovu savijaču za čiji smo se zadnji komadić skoro potukli na poslu. :D 
Posebno mi je drago što sam koristila Komiški rogač iz linije bio&bio superfooda koji ima i super priču.

Inače, osim što je super zamjena za čokoladu ili kakao, rogač još i obiluje kalcijem, kalijem i bakrom te riboflavinom (vitamin B2). U davna vremena, rogačem su se hranili galijoti kako bi bili što izdržljiviji, a zbog bogatstva nutrijenata danas se smatra superhranom. 

Sadrži tanine i galnu kiselinu koja djeluje analgetski, antiseptički, antibakterijski, antioksidativno i antivirusno. Zbog visokog udjela fosfora i kalcija, rogač podupire zdravlje zubiju i kostiju te smanjuje rizik od osteoporoze.  

Da ne duljim, evo vam recept. :)
 

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena
Nema komentara. Budi prvi!
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)