Rogačnjača koju ćeš voljeti do zadnjeg komadića

Rogačnjaču tj. savijaču od rogača sam prvi put probala prije par godina zahvaljujući mojoj teti Štefici. Pričala mi je kako je to kolač njene mladosti. Rogač su često koristili kao nadomjestak za čokoladu koja tada nije bila tako pristupačna kao danas, a kako ona nikad nije pretjerano voljela čokoladu, ostala je vjerna rogaču. Ja osobno nisam baš neki fan rogača, ali u čast tete Štefice ispekla sam ovu savijaču za čiji smo se zadnji komadić skoro potukli na poslu. :D 
Posebno mi je drago što sam koristila Komiški rogač iz linije bio&bio superfooda koji ima i super priču.

Inače, osim što je super zamjena za čokoladu ili kakao, rogač još i obiluje kalcijem, kalijem i bakrom te riboflavinom (vitamin B2). U davna vremena, rogačem su se hranili galijoti kako bi bili što izdržljiviji, a zbog bogatstva nutrijenata danas se smatra superhranom. 

Sadrži tanine i galnu kiselinu koja djeluje analgetski, antiseptički, antibakterijski, antioksidativno i antivirusno. Zbog visokog udjela fosfora i kalcija, rogač podupire zdravlje zubiju i kostiju te smanjuje rizik od osteoporoze.  

Da ne duljim, evo vam recept. :)